FIGHT = MU

Ezt az írásomat Ladik-91 elsõ bejegyzése ihletett meg: "Higgyétek el jó lesz ez". Arról a jelenségrõl fogok írni, ami fõleg ebben a szezonban kerülte el vörös vérû testvéreim figyelmét. Ezt a dolgot lehet sablonosan küzdõszellemnek hívni, de annál sokkal több és rajtunk kívül csak egy csapat hordozza még, a sörszagú Bayern.

Ez az írás azért született meg, mert rengeteg helyen olvastam ezt a mondatot:
"Szerencse, hogy ott vagyunk, ahol!"
Aha. Tudom, hogy kapni fogok a hozzászólásokban, de ez nem szerencse. Ennyiszer nincs szerencse. Ránk - ha tetszik, ha nem - jellemzõ a szar kezdés, majd a hihetetlen feltámadás. Õszintén szólva, meccsek, sõt szezonok után is, úgy kell hogy fellélegezzek, hogy ez a csapat a sírba fog tenni záros határidõn belül.
 
Ez a szezon (eddig) elég jó példa a gondolatmenetemre. Hihetetlenül pocsékül kezdtünk (megint) és most elsõ helyen állunk. Rendben van az, hogy kellettek ehhez a Chelsea botlásai, DE kellett egy feltámadás a Villa ellen, ami szvsz. lendületet adott. Azért álszent én sem leszek, ha valaki Albrighton (és a Villa második) góljánál azt mondja, hogy röpke két hét múlva már pontokkal vezetjük a tabellát, én hülyének nézem. Hála az Istennek megint megmutatta a csapat, hogy miért nem jó szívgyógyszer az MU meccseit nézni.
 
Elõzõ bekezdésben egybõl beleugrottam, hogy a küzdõszellemünk a szezonjainkban pont olyan, mint a mérkõzéseink, amiket játszunk. Most egy kis bölcsész hablaty lesz, de imádok magyarázni. Egyszerûen nem tudok külön-külön példát mondani erre a jelenségre, amirõl e cikk szól. Hiszen ha mérkõzésrõl kéne konkrét példát írnom, akkor kapásból jön a '99-es BL döntõ, de nem lehet elfelejteni, hogy a triplázásig milyen út vezetett, ami megint a szezonban való küzdelemrõl ad bizonyítékot. Meglepõ, de voltak olyan meccsek is, ahol szinte már úgy éreztem, hogy direkt elszarjuk a mérkõzés elejét, hogy aztán vitézségünkrõl adhassunk tanúbizonyságot (a Spurs ellen 2009-ben pont ilyen volt).
 
Összegezve: nem szántam ezt olyan hosszú, minõségi bejegyzésnek, csak mindenki eszébe szeretném juttatni, hogy ez a Manchester United. Aki ki van akadva, hogy mennyire dadogósan kezdünk vagy aki sima meccsek sorát, majd sima szezont vár, az gondolja át az egészet újra. Szerelmünk az a klub, amelynek a szívéért örülhetünk és nem annak, hogy most vajon öt vagy hat gólt fog berámolni és szeretném én is súlykolni a fejekbe: "Higgyétek el jó lesz ez"!!!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!