Red War Day

Régen jelentkeztem már, még a mennyei 7-1 és a pokoli 4-0 között. Egy új sorozattal állnék elõ, amire most van a legjobb alkalmam. Minden héten felsorolom az aktuális hét napra szóló derbiket, hol lehet a mérkõzéseket megtekinteni és további infókat is próbálok majd elõkaparni a "háborúkról". Remélem tetszeni fog nektek az ötlet.
Az elsõ derbi (és egyetlen ezen a héten) a North West derby, sokkal tetszetõsebb nevén a Red War Day.

Manchester United - Liverpool
FA-kupa, január 9. 14:15-17:00 Sportklub
 
Anglia legfontosabb, legnagyobb presztizzsel bíró derbije. A manutdfanatics olvasóinak valószínûleg ez a cikk annyi újdonságot nem fog tartalmazni, de ennél jobb mérkõzéssel nem indíthatom a sorozatot. Egy kupameccs a legnagyobb ellenséggel... Ennél jobban "fûszerezett" mérkõzést már csak a BL-ben játszhatnánk, de oda Európa elitje jár (tehát nem a Liverpool).
 
A kupák szempontjából már mi vagyunk Anglia legsikeresebb csapata; egy korábbi írásomban már említettem, hogy évtizedekkel ezelõtti, Liverpool-féle európai tarolások miatt talán nekik van több nagy értékkel bíró trófeáik, de a jelenlegi (és az elmúlt két évtizedi) állapotok szempontjából már mi vagyunk igen nagy fölényben.
Az FA-kupa történelmében az MU játékosai gyúrtak a legtöbbet a trófeával, számszerint 11 alkalommal.

A szemtõl-szembeni mérleg már teljesen egyértelmû. Kereken 180 ütközetbõl 70 gyõzelem a miénk és 50 döntetlen született. Az FA-kupa statisztika is mellettünk szól természetesen, 15 mérkõzésen 8 gyõzelem itt és 4 döntetlen.

A tényszerûségeken túl hozzászúrnék az íráshoz egy szubjektív véleményt is. Én idén a bajnoki cím mellett (Fergie végre végezze be élete nagy mûvét, hogy a Liverpoolt végleg letaszítsa Anglia Olümposzáról) az FA-kupának örülnék a legjobban.
 
 
 
A következõ rész tartalmából:
Birmingham City - Aston Villa
Liverpool - Everton
Sunderland - Newcastle

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!