Ez így nem mehet tovább

2002-2003-as szezonban kezdtem el nézni a focit és azóta vagyok Manchester United szurkoló. Ferguson alatt hozzá szoktam ahhoz, hogy az ellenfelek félnek tõlünk, hogy bármikor tudunk újat húzni, hogy többnyire mi vagyunk a meccs esélyesei és azokat meg is nyerjük. Hozzá szoktam ahhoz, hogy minden évben nyerünk valamilyen kupát. ( egyedül a 2004-2005-ös szezon volt az, ahol nem nyertünk se Pl-t se Bl-t se FA-t se Ligakupát se Community shieldet). Hozzá szoktam ahhoz, hogy itt egy CSAPAT van. A játékosok azért játszottak ami a mez bal felsõ sarkában rajta volt. Ha kellett vért izzadtak a pályán. És volt egy edzõ, aki a pálya szélén még amikor vezetett is a csapat akkor is tovább hajszolta õket. De 3 éve már, hogy ez nem az a csapat amit én megszoktam. 

Mostanában is csak úgy mint régen, ha nem jön közbe semmi, minden Manchester United mérkõzést végig szurkolok. 19 éves elmúltam, de a mai napig kerülget a sírógörcs, ha nem megy a csapatnak. Manapság pedig egyre inkább. 

 

Úgy vélem, hogy egy igazi Manchester United FANATIKUSNAK gyomor kell ehhez amit a mai napokban lát. Senkibe nem akarok belekötni, de azért szeretném feltenni a kérdést, hogy mégis mi ez a keret? Darmian? Fellaini? Blind? Lingard? és ezek a játékosok hétrõl-hétre lehetõséget kapnak, ha épek.vallljuk be, hogy akár mekkora kedvenc is egy Carrick vagy egy Rooney sajnos már meglátszik rajtuk a kor és hogy nem éri már meg velük számolni, mert lassítják a játékot. Schweinsteigerre szintén igaz, akit régebben nagyon szivesen láttam volna Manchester mezben,de én már nyáron is éreztem, hogy akár mekkora klasszis is vele már nem lehet úgy számolni, hiszen tavaly szinte végig a padon töltötte a szezont és 31 éves elmúlt már. Továbbá: nagy divat lett Smalling dicsõítése. Én nem tagadom, tényleg sokat fejlõdött, esetleg védekezésben tényleg elég jó, de ez nem elég. a PSV elleni idegenbeli meccs elõtt nem tudom már, hogy ki nyilatkozta róla, hogy nem tud labdát kihozni. Én azóta figyelem ebben is Smallingot és sajnos igaza volt az embernek. A támadás elég sok esetben hátulról kezdödik és mi nem tudjuk feljuttatni a labdát. Jones szerintem ebben is megfelelne. Amióta idejött nagyon tehetségesnek találtam, de borzasztóan idegesítõ, hogy nem tud 3 meccset lejátszani úgy egymás után, hogy utána 2 hónapig ne sérüljön le. Én jövõre adnék neki még egy utolsó esélyt,de ha ez továbbra is fent állna sajnos õt( is) elkéne adni. Rojoval õszintén szólva nekem csak egy bajom van. Õ belsõ védõ nem bal védõ. Shaw remek védõ lesz, remélem ez a sérülés nem gátolja a tovább fejlõdésben, szerintem nyugodtan kijelentehtem hogy õ a legjobb védõnk. Pontosabban az egyik, a másikról mindjárt említést teszek. Visszatérve Blindre illetve Darmianra. Szerintem ez a két személy nem tudja, hogy mit jelent a Machester United. Remélem nyáron repül mind a kettõ. 

 

Középpályán talán nincs is akkora probléma. Carrick Schweinsteiger Fellaini triórol már tettem említést. Carrciknek lejár a szerzõdése nyáron. Õ fantasztikus játékos, klub legenda, de szerintem nyáron el kell engedni levezetni. Fellainit nem tudom minek vettük meg vagy legalább most télen miért nem engedtük el. Állítólag a Milan 20 millió eurót fizetett volna érte. Nehéz kérdés, hogy vajon melyik csapat vezetõsége a hülyébb. Õk hogy ennyit adtak volna érte vagy mi hogy nem engedtük el. Nyáron remélem õ is repül. Schneiderlinrõl rosszat nem lehet mondani. Õ szerintem az idei nyár 2. legjobb igazolása. Rengeteget dolgozik. De Gea és Shaw után végre tudok mondani valakit akire szintén lehet alapozni és tud plusszot adni a játékhoz. Herrerat én személy szerint nagyon csípem, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Sajnos vannak alibi meccsei, de összességében õ is rendben van. Mata. Na õ az akivel kapcsolatban rengeteg kérdés megfordul a fejemben. Képes eldönteni egy meccset olykor de rengetegszer a nyomát se lehet találni a pályán annak ellenére, hogy elvileg játszik. Vele nem tudom mi lesz nyáron. Ha Mourinho érkezne sok esélyt nem adok arra, hogy itt maradna. Úgy érzem benne sokkal több lenne mint amennyit megmutat magából. Youngról és Valenciáról nagyjából ugyanazt tudom elmondani. Igazából a Ferguson éra alatt is inkább perem emberek voltak. Szorgos mindkettõ, legalább tudják mi az a Manchester, de azért rájuk építeni nem lehet. 30 elmúlt már mindkettõ. Nem kell távozniuk gondolatom szerint. Rotációnak jók, epizódszerepeket kaphatnának, de nem õk lesznek a megvátók( már ha lesz bárki is).

 

A támadók akik nincsenek túl sokan. Martial elõtt le a kalappal. Õ szintén az a kategória aki hozzá tud tenni valami eytrát a játékhoz akivel meccset lehet nyerni. És még fejlõdni fog. Rooney-t már említettem. Õt nem szivesen adnám el ugyanis õ egy legenda a klubnál, DE! Lehet megköveznek most egy jó páran,de én szivem szerint elvenném tõle a csapatkapitányi karszalagot. 30 éves elmúlt szerintem a játékából egyértelmûen elmondható, hogy kiégett már. Hosszú távon nem lehet már tervezni vele. Lassítja a játékot egyértelmûen , nem teszi már magát úgy oda ahogy azt régen tette. Játszania kell,de nem ennyit amennyit idén tette a mostani sérüléséig. Ha nem megy neki akkor igenis irány a pad, úgy mint bárki másnak. És aki eddig nem értette, hogy miért mondom, hogy elvenném tõle a karszalagot akkor azok mostmár szerintem értik. Az az érzésem, hogy rengetegszer azért nem ült a padon, mert õ a csapatkapitány. Depayról azt tudom mondani, hogy óriási tehetség, de hatalmas arca van. Ha egy kicsit visszavenne.Ja nem. Ha inkább nagyon visszavenne és a játékkal törõdne és nem szállna el magától akkor hatalmas jövõje lehet. 

 

A fiatalokról. Ugye említettem, hogy Shaw a legjobb védõnk jó pár sorral feljebb. A másik védõ akire céloztam az Varela. Én szerintem múlt héten megmutatta, hogy õ tudja mi az a Manchester United. Futott le-fel jól adott be, küzdött, rengeteget segített a támadásban. Az Arsenal elleni 2. gól elõtt szerintem fantasztikus mozdulattal tette vissza a labdát fejjel Lingardnak. Rafaelre emlékeztetett egy picit a moizgása. Neki sok játékidõt kell engedni akárki is lesz a csapat edzõje. Remek játékos lesz belõle. Ha már Lingardról szó esett akkor elmondanám, hogy nagyon szimpatikus ahogy hajt, de õszintén õ Manchester united szintû játékos? Technikailag szerintem el van maradva, én azt figyeltem meg, hogy kapkod. Nem kéne ennyit eröltetni. Fosu-Mensah szerintem ugyancsak teheséges, de róla sokat még nem tudok mondani. Rashford remekül szállt be. Hatalmas kincs lehet a késõbbiekben, de nem merek még szmításokba kezdeni vele kapcsolatban. Csak annyit tudok róla mondani, hogy valami azt súgja , hogy nagy játékos lehet még belõle itt. Januzaj kicsit megrakadt, de nem is jut túl sok lehetõséghez.

 

Van Gaalról: Örültem amikor kinevezték, de álljon fel. Vagy a vezetõség által vagy legyen benne annyi, hogy lássa be, hogy ez nem megy. Borzalmas a nála mutatott játék. Úgy nézett ki, hogy a fiatalok talán megmentik õt , mert kényszerbõl hozzájuk kellett nyuljon,de ahogy visszatértek a sérültek már rakta is vissza a régi kedvenceit... Foghatják páran itt csak a keretre a csapat borzasztó teljesítményét,de ez a keret nagy részben az õ mûve. Rosszul vagyok ettõl az emberõl. Tönkre teszi totálisan azt amit én imádok. Minden héten végig szurkolom ezt a szenvedést. Toporzékolok, tombolok a tv elõtt. ha a kamera õt mutatja, akkor meg csak annyit lát az ember, hogy ül és szerintem azt se tudja, hogy hol van. Emellett még legfeljebb iszik vagy néha rajzol valamit a kis kockás füzetébe. 

 

Összességében azt tudom elmondani, hogy a keretre is ráférne egy erõsítés. Bár így nem tudom, hogy kiket lehet megszerezni, ha még valószínûleg a BL-ben se tudunk indulni. El kell adni egy jó pár játékost. Blind, Darmian, Fellaini, Lingard mehetnek LVG-vel együtt. A fiatalokat egyértelmûen be kell építeni fokozatosan ( Varela, Fosu-Mensah, Rashford trióra gondolok fõként, bár Varela véleményem szerint akár már kezdõ is lehetne). A csapat vezetését én idény végéig megint csak Giggsnek adnám át. LVG-t azonnal meneszteném. Egyrészt vele nem fogunk semmit megnyerni, a játlk borzalmas,kiábrándító és Bl-be se jutunk vele. Másrészt õ maga nyilatkozta, hogy 2017 nyarán visszavonul. Teljesen felesleges megvárni ezt a másfél évet még, csak rosszabbodna a helyzet. Nyárig lehet gondolkozni, hogy hogyan tovább edzõ ügyileg. Giggsel veszíteni valónk nincs szezon végéig. Én személy szerint örülnék nyártól Mourinhonak. Letett már valamit az asztalra, tudná, hogyan erõsítsen és azért hozzá a játékosok is szívesebben jönnének. Mondjuk azt bele kell kalkulálni, hogy õ eléggé vándorló típus, de addigra Giggs is érettebb lehetne akár utána át is vehetné végleg a csapatot. Meglenne hozzá a keret is és Mourinho által szerintem biztosan újra csúcson lenne a csapat.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!