Menjen vagy maradjon?

Mostanság igencsak megnőtt azon Manchester United fanatikusok száma, akik Mourinho menesztését követelik. Vannak akik a taktikát kifogásolják, a mutatott játékot, vagy éppen a tavalyi kupa nélküli évet. Ebben a blog bejegyzésben az én véleményemet szeretném megosztani veletek a mostani helyzetről és mit várok a fiúktól, na meg persze José-tól ebben a szezonban.

Tény, hogy mióta nem Sir Alex Ferguson a United menedzsere, azóta a csapat keresi régi önmagát. Az utód David Moyes finoman szólva nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, utána pedig Louis van Gaal sem tudta visszarepíteni a csúcsra a csapatot, igaz, azért egy FA-kupát sikerült bezsebelnie. 2016-ban, viszont megérkezett José Mourinho az Old Traffordra, egy olyan edző, aki nagyon szép sikereket ért el karrierje során. A kinevezésének nem mindenki örült, ami betudható a személyisége, vagy a fociról alkotott képe miatt (gondolok itt a buszozásra). Én azok közé tartoztam, aki örült a portugál érkezésének, hiszen egy elképesztően profi menedzserről van szó, aki eddig minden csapatával ért el sikereket.



Első szezonja sikeresnek könyvelhető el, hiszen sikerült megnyernie a csapatnak a Community Shieldet, a Ligakupát, majd szezon végén az Európa-ligát, amivel sikerült kiharcolni a BL főtáblát. Persze érdemes azt is megjegyezni, hogy a csapat nem szerepelt valami fényesen a bajnokságban és a mutatott játék sem volt mindig a legszebb. Mourinho érdeme Ibra megszerzése, ami ebben a szezonban kulcsfontosságú volt, hiszen rengeteg gólt tudott szerezni és vezére a tudott lenni a csapatnak. Összegezve az első szezont, szerintem jól teljesített a csapat és a szurkolók is elégedettek lehettek, én is az voltam.



José második szezonja viszont már nem volt ennyire biztató. Az igazolásokra nem lehetett panasz, hiszen Lukaku, Matic, majd később Sanchez is a csapatnál kötött ki. Olyan sok jó és kreatív játékos alkotta a csapatot (most is persze), mégis a mutatott játék rendkívül defenzív volt. Nagy csapatok ellen valamilyen szinte érthető, de hogy a kisebb csapatok ellen is sokszor ez a nézhetetlen buszozás volt, az elég frusztráló. Számomra ennek a szezonnak a legnagyobb csalódása a BL búcsú volt. Nem maga a kiesés ténye volt baj, hanem ahogyan kiesett a csapat és ezt teljesen az edző nyakába varrom, hiszen ilyen mentalitással nem lehet kiküldeni egy Manchester Unitedet egy Sevilla elleni nyolcaddöntőre. Továbbá itt volt még Sanchez leigazolása, amit nem mondanék hibának, de hogy teljesen kiszorította a bomba formában lévő Martialt, egy igencsak halovány Sanchez, az számomra nonszensz. Na meg persze ott volt az FA-kupa döntőben elszenvedett vereség, ami a sikertelen szezont igazolja. Szóval már ekkor sem nézett ki olyan jól Mourinho helyzete, de ez mára csak rosszabbodott.



Most pedig itt vagyunk a szezon elején és már rögtön van két veresége a csapatnak 4 forduló után. Ebből én csak a Brighton elleni vereséget varrom Mou nyakába, mert ott a mutatott játék (már ha annak lehet nevezni) nézhetetlen volt. Viszont én még mindig bízok José-ban, ő egy fantasztikus edző, akinek vannak ugyan hibái, de Ferguson óta ő az első edző, aki tartást tudott adni a csapatnak és sikereket elérni. Fontos még megemlítenem, hogy tavaly 2 gólos hátrányból sikerült fordítania a csapatnak a City otthonában és megnyerni a meccset, ami azt jelentette, hogy nem a United ellen fognak bajnoki címet ünnepelni a hangos szomszédok. Nem tudom mit mondhatott, akkor a félidőben, de nagyon hatásos volt. Én pedig ebben bízok, hogy fel tudja még így tüzelni a játékosokat és így újabb sikereket érhet el a Manchester United. Szóval én Mou mellett vagyok és mindenképpen bizalmat szavazok neki a szezon végéig, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan teljesített a csapat. Ha pedig hasonló lesz, mint a tavalyi szezon, akkor én is azt mondom, hogy ideje távoznia, de addig is hajrá Mourinho, hajrá Manchester United!


Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!