Mennydörgéssel megszakított, vihar előtti csend

Legutóbbi írásom óta 31 nap eltelt, így érdemes összefoglalni, hogy az azóta eltelt időszakban, pontosan hogyan alakult a csapat sorsa, a három leginkább kiemelt mérkőzésen.

Rendkívül feszült hangulatban írok, hiszen márciusra forduló napokban a keret 9 sérültet számol! A hozott eredmények alapján kifejezetten stabil, de már fáradtabb hónapot hozott a csapat, ki tudja mennyire súlyos vezéráldozatok árán. A megszokottól eltérően már az elején össze kell foglalnom, ez nem volt egy jó hónap!

Na persze nem a begyűjtött pontok miatt, de egyelőre Fortuna azt a kegyet hagyta meg nekünk, hogy (lekopogva, de rohadt hangosan) David de Gea legalább ott áll teste által felépített, a kaput védő fal előtt.



"Na majd nagy csapatok ellen..."

Szállóigévé vált röfögés a legkülönbözőbb fórumokon, ez ebben a hónapban a PSG-Chelsea-Liverpool trió képében jelent meg a mérkőzéslistán, ezen ütközetekről kívánom megosztani szösszeneteimet. Különösen azért fontos ez, mert még januárban az észak-londoni társulatok elleni győzelmek "természetesen csak máknak köszönhetőek", "amúgy meg az Arsenal már évek óta nem is számít nagy csapatnak... "





Manchester United - Paris Saint-Germain 2019.02.12.



Nincs mit szépíteni, ezt az estét mindenki tudja, hogy milyen biológiai végtermékhez tudja hasonlítani az ember! Tulajdonképpen ezen a mérkőzésen minden korábbi aggodalmam egyszerre sugárzott át a képernyőn instant szemrákot okozva. Itt ami mélyen fáj, az az, hogy mennyi munka áll még Solksjær előtt. Nagyon frusztráló így követni ezt a szezont, hogy egy imádni való edző jövője pengeélen táncol és erről még elődje tehet tulajdonképpen.

Egyetlen pozitívum, hogy a sportmédia hányja a szokásos hülyeségét arról, hogy esélye nincs a Unitednek. Erről egyébként a Burnley elleni meccsel egy időben zajló Newcastle - Manchester City összecsapás jut eszembe, ahol már a mérkőzés kezdete előtt 0% esélyt adtak a "szarkáknak", GRATULÁLOK! Visszatérve, ez meg nem a Newcastle, hanem a Manchester United! Én kinézem, hogy jön még hasmenés Tuchelre!





Chelsea - Manchester United 2019.02.18.



"Most edzőbuktatás van a Chelsea-nél!"

Ugye Mourinho menesztése óta hozzászokhattunk ahhoz, hogy az MU NEM GYŐZHET ÖNERŐBŐL. Magam részéről, egy Chelsea elleni, rutinszerű győzelmet nem szeretnék megmagyarázni. Itt OGS hibátlanul felkészítette a csapatot, nyilván nem tökéletes minden, de ezúttal tényleg azt láthattuk, amit a norvég folyamatosan beszél a médiának: "Mindig a következő meccsre kell fókuszálni!" Igenis fontos volt látni, hogy a PSG elleni blama után a fiúk újult tűzzel ugortak neki egy presztízsmeccsnek a kupában.





Manchester United - Liverpool 2019.02.24.



Erről a derbiről (ami ugye a legnagyobb ütközet Angliában) nehéz mit mondani. Tényleg próbáltam összegyűjteni a gondolataim, de a mészárláson kívül nem történt semmi! Egy kicsit az északi derbik paródiája volt, hogy hajtós, kemény, de nem túl látványos. Így is volt! Új mértékegység az injury/sec, hajtás volt keményen (65. perctől már a hasamra is hatott), a látványt meg ezen a napon max a pornhubon lehetett keresni.

Ne essen félreértés, ez az eredmény a bajnoki címért harcoló Liverpoolnak kínos, számunkra az egyik "szezonmonstrum" elleni pontszerzés kifejezetten kecsegtető, a játék képe ne zavarjon össze senkit!





Záróakkordként pedig nyilván el kell mondanom, hogy mi következik a fentebb leírtakból, hát valami kegyetlen kemény március!

Be kell vallani, hogy most nem a BL a prioritás, hanem a TOP4 és a kupa! Kell az energia, mert ennyi sérülttel ezt embert próbáló feladat lesz továbbra is legalább a jelenlegi szinten tartani. Plátói módon fogjuk meg egymás kezét és reménykedjünk, hogy a Watford elleni meccs után már pozitívan levegővétellel írok nektek!


Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!