Az új BRAND!

"Valaki" egyszer ezt mondta: "Majd én letaszítom a Liverpoolt a rohadt trónjáról". Ez olyan jól sikerült, hogy azóta sem tudtak visszaülni csak egyszer - egyszer fél seggel. Mi viszont azért próbáljunk meg!

Kedves Szurkolótársak!



Régóta követem ezt az oldalt, egy ideje regisztráltam is! Rendszeresen olvasom a fórumot, a blogot, a híreket, de eddig még nem szóltam hozzá semmit semmihez. 



Most itt az idő? 



Úgy érzem igen!



Miért? 



Vége lett ennek a ki.....ott tetves szezonnak végre!



Konkrétan 2001 óta szurkolok a csapatnak. Addig nem nagyon érdekelt a foci csak annyira, amennyire egy átlag gimist/fiatal főiskolást érdekelhet. Focizgattunk a haverokkal, néha ha nagy meccs volt (amit a tv-ben is leadtak így eljutott olyan laikusokhoz mint én), akkor azt kibeszéltük/megvitattuk egy -egy sör mellett, de kb. ennyi.



Tudtam, hogy van a Milan: Jaj az a csodálatos Grande Milan azzal a fantasztikus győzelemmel a Barcelona ellen 94-ben a bl döntőben! A Feleségemnek van is róluk egy könyve! Minden adott volt, de nem Milan szurkoló lettem!



Az Ajax 95-ből, amikor Kluivert góljával lett a bl döntő az Ajaxé a Juve ellen! Eszméletlen fiatal és pimasz tehetségek voltak, de nem Ajax szurkoló lettem! 



Jött 96-97-98. Juve, Dortmund, Real, de egyik sem ejtett rabul. 



Majd jött 1999! 



Akkor érettségiztem nem is nagyon foglalkoztam a Bl-el meg úgy amúgy a focival sem, még akkoriban sem! 



Legyen meg az érettségi, jaj csak elég legyen a pontom a fősulihoz, jaj ma sem kérdeztem meg a csajszitól, amit régóta szerettem volna, jaj piros multi vagy barna szofi stb-stb-stb... Szóval ezernyi más problémám volt! Gondolom azért sokaknak ismerős! Érettségi megvan jön a napfogyi meg a fősuli, gólyatábor, jaj már december van vizsgázni kell, de amúgy is olyan sovány vagy fiam! Aztán 2000 milenium, Anya be szeretnék mutatni valakit... majd 2001, és valahol ebben az évben láttam az 1999-es bl döntőt egy vhs felvételről! 



Rabul ejtett? 



Igen! 



Meghatározó volt? 



Igen! 



Hihetetlen/megismételhetetlen/az életben egyszeri volt? 



Igen! 



Így hát mit is tehettem? Manchester United szurkoló lettem? 



IGEN!!!!!



Azóta persze eltelt 18 év és már nem járok a haverokkal focizgatni. A cigi már régóta elmaradt a vizsgák is meglettek valahogy, a csajszitól is megkérdeztem már számtalanszor amit akartam, de egy valami nem változott! UNITED! UNITED! UNITED!



Elkezdtem falni a meccseket akkoriban jött be a sport1, sport2 stb.... Éjjel nappal foci ment! Drukkoltam a Valenciának, majd később a Depornak vagy a Real Sociedadnak, de csak azért, hogy ne a Barca vagy a Real nyerjen. Imádtam a Bresciat amikor ott volt Roberto Baggio, szurkoltam a Romának, hogy meglegyen végre a bajnoki cím de csak azért, hogy ne a Milan vagy a Juve vagy akkoriban az Inter legyen bajnok mindig. Együttérző, empatikus szurkoló voltam. Egyetértve konstatáltam, hogy a Juvét száműzték az első osztályból,  évekkel előre megmondtam, hogy a Milan nem pótolja a nagyokat (Maldini, Pirlo, Gattuso, Seedorf, Inzaghi, Sevcsenko) megfelelően és ki fog öregedni a csapat, (nem is bántam főleg miután 2007-ben ők ütöttek ki minket a bl-ből) drukkoltam/drukkolok egyfolytában bármelyik csapatnak aki a Bayern ellen játszik, de mindvégig az angolok, a Premier Leauge volt a szívem csücske és a Manchester United. Az a stadion az a történelem az a szellemiség az a nyerni akarás az az állandóság, az a nyugalom, az a pozitívum, az a precizitás, az a hozzáértés, az a hit, az a MANAGER! 



Ilyen mértékű focifogyasztás után törvényszerű volt az érdeklődés lohadása, a vágy elvesztése. Egy idő után már csak 1 csapat játéka érdekelt és ez a Manchester United volt! Sokat gondolkodtam, hogy miért? Miért ezt a csapatot zártam a szívembe? Ez a csapat játsza a legjobb focit évek-évtizedek óta? Nem! Vagy szép a mezük? Hmmm...Vagy a legjobb, legtechnikásabb, játékosaik vannak? Ez sem igaz mindenkire! Vajon miért imádom őket?Záporoztak a magamnak feltett kérdések hétről - hétre, hónapról - hónapra! 



Aki ott született, ott nőtt fel természetes, hogy ennek a csapatnak szurkol. Vagy azt látta egész gyerekkorában, hogy az apja a sörhasára felhajtott atlétában üvölt piával a kezében minden hétvégén egy Manchester United sállal a nyakában a nappaliban, azoknál teljesen természetes és már gyerekkorban eldől a szurkolásuk kedvezményezettje. De én! Velem mi van?



Ezeket a kérdéseket sokszor feltettem magamnak (mint gondolom nagyon sokan rajtam kívül) amire aztán szinte mindig ugyanaz a válasz született: Sir Alex Ferguson! a NAGYBETŰS MANAGER!



Mindenkinél megvan az ok, hogy miért lesz valamelyik csapat szurkolója. Szerintem én Ő miatta lettem MU szurkoló. Az a gólöröm, az a gesztikulálás, azok a fuck-ok, a rágózás, a járás az öltözők felé, a megnyilvánulások, a sajtótájékoztatók, a hajszárító, a gyermeki mosoly, a szállóigék, a kabát, stb.... Imádtam és imádom most is! Egy karakter volt egy BRAND! A 99-es bl döntőn is az ő reakciói a kedvenceim...



Hova akarok kilyukadni? 



Ez a baj a csapattal! Elvesztette az identitását az arcát. A BRAND már nem BRAND többé! 



Egy út maradt a többi már zsákutcának bizonyult. Ez a TÜRELEM!



Türelem kell Ole Gunnar Solksjaer irányába. Nyílván nem határtalan, de mindenképpen hosszútávú. El kell hinnünk, hogy ő a megoldás ő a fény az alagút végén, az új BRAND! 



Én (nyílván az adott pillanatban amikor kikapcsoltam a tv-t kurva anyázva, vagy már lemondóan be sem kapcsoltam nem ez jött le), de egy türelmes szurkolónak tartom magam. Viszont azt gondolom, hogy (sokakkal itt az oldalon egyet nem értve) mindegyik eddigi manager Sir Alex után megkapta a maga idejét se többet, de inkább se kevesebbet, mint amennyi járt neki. 



David Moyes-ról nekem már a felksézülési szezonban lejött, hogy nem lesz hosszú távú, amikor a régi -Sir Alex- stábjából mindenkit kirúgott. Miért csinál ilyet egy 50 + éves 15-20 éves tapasztalattal rendelkező edző, kérdeztem akkor? Válasz: Szerintem már ő is másképp csinálná ha tehetné! 



Louis van Gaal: Ő is panaszkodott a gonosz Wodira, hogy Wodi nagyon jól tudta, hogy ez lesz az utolsó munkám blabla....Ma sem értem és szerintem több ezren így vannak ezzel MU szurkolók, hogy mit is akart játszatni 70%-os labdabirtoklással, de meccsenként 1 kapura tartó lövéssel. Szerintem pont addig volt itt edző amíg kellett, volt ideje. Nézzétek meg a világ egyik legrondább emberét (azért sajnálom) Unai Emeryt, hogy mit is csinált az Arsenallal egy szerintem sokkal gyengébb de legalábbis vékonyabb kerettel mint anno LVG-nek volt. Jó csak 5.-ek lettek, de ezzel a kerettel könyörgöm? Ja meg szerintem megnyerik az EL-t márcsak Emery miatt is ez a specialitása. És csak 1 éve kapirgál  a Wenger utáni Arsenal dombokon és mennyit is költött? 30 milliót? Most mennyit fog? Előre be merném borítékolni, hogy bármennyit is, az kevesebb lesz mint amennyit mi fogunk! 



Jose Mourinho: Időt bőven kapott! Hogy támogatást kapott -e? Első évében biztosan. Sok játékost vett. Ki kellett rúgni? Kérdem én ki az aki ha a saját cégét egy ilyen igazgató vezeti és megvan minden eszköze az eltávolítására az nem teszi meg? Tegye minden szurkolótársam a szívére a kezét! Én biztosan ugyanígy döntöttem volna még egy kicsit előbb is talán, pedig mint mondtam türelmes vagyok. 



Csak azért írtam le egyébként ezt Mourinhoval kapcsolatban, mert amit a tegnapi napig úgy gondoltam, hogy a világ mind a 300.000.000 MU szurkolója így gondolja ahogy én, rájöttem nem így van. A 300 millió csalódott MU szurkoló közül a legcsalódottabbak, akik elkezdték Ole Gunnar Solksjaert is ekézni már-már olyanokat írtak, hogy azért Mourinhoval ez nem történt volna meg, hogy 14 meccsből ennyit meg annyit elveszítünk, meg nem jutunk be a 4-be blablablabla.... Na ez és a miatt, hogy vége az idénynek (hozzáteszem: a kibaszott kurvaéletbe de jó, hogy vége még ha foci nélkül is maradunk 2 hónapra) döntöttem úgy, hogy írok a bolgra. A fórumra nem akartam, mert tudtam ha egyszer nekiállok hosszú lesz!



Vagyis? OGS az új BRAND? Meglátjuk. Egy kis vagy inkább közepes türelem és kiderül. A lényeg, hogy el kell higgyük, hogy így lesz vagyis inkább, hogy így van! Emlékeztek a Kluivert, Van Bronckhorst, Riquelme, Overmars, Mendieta stb... Edző van Gaal féle Barcára? Hányadikok lettek 2002-2003-ban? 6.-ok? Én láttam sokszor azt a csapatot játszani, többször szörnyű volt. Emlékszem hogy fütyülték őket. Mit csináltak? Sok játékost felhoztak a B-ből kiszórták a nem odavalót, jött egy fiatal gyakorlatlag zöldfülű edző (Rijkard) az ifiből páran (Messi, Iniesta,Victor Valdés) meg Ronaldinho. A többi történelem. Aztán jött egy fiatal gyakorlatilag zöldfülű edző (Guardiola) az ifiből páran ( Busquets, Pedro MU-ból Piquet) meg Messi már volt, a többi történelem. 



Milyük volt? 



Egy szétesett csapat 2002-ben. 



Jó, mi több klasszis ifisták.



Türelem.



Mi kellett még?



Koncepció, kiváló edzői team!



Milyük lett?



A világ legjobb csapata egy évtizedig. 



A 2 európa bajnokságot és egy vb-t nyert spanyol csapat gerincét adó klubcsapatuk.



A világ egyik legjobb fiatal edzőjének kikiáltott Rijkard.



1-szeres aranylabdás Ronaldinho.



A világ egyik legjobb ha nem a legjobb edzőjének kikiáltott Guardiola.



5-szörös aranylabdás Messi.



 



Összegzés: MU-ra lefordítva. 



Kell egy klasszis vagy kettő aki/akik köré a csapatot lehet építeni. Fontos, hogy ő/ők jó korban legyenek és még 4-6 évig lehessen velük számolni. Egy 30 évesre már kár csapatot építeni, nem is lehet, lásd Bale madridban.



Kell egy (Rijkard, Guardiola). Nekünk megvan: Ole Gunnar Solksjaernak hívják és ebben hinni kell!!!!



Kell pár 3-5 saját nevelésű ifista. (Nekünk megvan: Chong, Gomes, McTominay, Greenwood, Rashford, talán még valaki)



Kell koncepció és egy kiváló team a manager mögé!



Kell még TÜRELEM!



Tudom Messi 100 évente egy születik. Greenwood meg Gomes valszeg nem Messi, de még Ronaldinhok lehetnek. 1 aranylabda azért sok játékosunkban benne lehet.



Szóval most nem tehetünk mást mi 300 millió MU szurkoló (vagy egy kicsit kevesebb, mert gondolom az elmúlt években voltak elpártolók), hogy hiszünk! 



Higgyünk a következő nyárban, hogy a megfelelő játékosok érkeznek és a nem idevalók távoznak.



Higgyünk, hogy a fiatalok között mi is megtaláljuk a saját Iniestánkat, Pedrónkat, Busquetsünket.



Higgyünk, hogy a szakmai csapat is felnő a feladathoz (sportigazgató, erőnléti edző stb...)



Higgyünk a managerünkben, hogy ő lesz az új BRAND!



Izgi lesz azért! 



UNITED!



És ahogy Mata írná: 



Ölelés mindenkinek: Frankdrebin



 


Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!