Galéria: Vörösök fehérben

Bár inkább a piros színt látja mindenki, mikor meghallja a Manchester United nevét, a rajongók minden bizonnyal számtalan ikonikus pillanatra emlékeznek, ahol kedvenceink a fehér mezt öltötték magukra.


A következõkben a vörösök 10 legemlékezetesebb mérkõzését elevenítjük fel, ahol fehér mezben játszottak a fiúk.

 

AC Milan - Manchester United, 2-3 (2010. 02. 16.)

Paul Scholes nyitó gólja és Wayne Rooney duplája ellensúlyozta Ronaldinho korai, 3. percben szerzett találatát, melyre a milánói gárda már csak Seedorf 85. percben szerzett találatával tudott válaszolni, így kialakítva a fenti végeredményt melynek köszönhetõen a Manchester megszerezte elsõ gyõzelmét a San Siroban és továbbjutott a Bajnokok Ligája küzdelmeiben. "Wayne csodálatos formában van, az ellenfél védõi nem tudtak mit kezdeni vele a második félidõben" - nyiltakozta Ferguson.

 

 

Liverpool - Manchester United 1-2 (2002. 12. 01.)

Diego Forlan duplájával, kedvenceink legyõzték otthonában az õsi riválist. A két gólra csupán Hyypia kései találata volt a gyógyír, mely izgalmassá tette ugyan a mérkõzés végét, de a United nyerte a találkozót az Anfielden. A késõbbiekben Forlan úgy emlékezett vissza, hogy a két találat döntõ fontosságú volt, és, hogy csodálatos érzéssel töltötte el, mikor a rajongók az õ nevét énekelték, amit az uruguayi támadó nagyra is értékelt.

 

 

Arsenal - Manchester United 1-2 (1999. 04. 14.)

Az FA kupa elõdöntõkön nem ritka a 0-0-ás döntetlen rendes játékidõben, jelen esetben azonban Beckham szerzett vezetést a vendég csapatnak, de a 2. félidõben Bergkamp egyenlíteni tudott, így a 90 perc nem hozott döntést, hosszabbítás következett. Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, majd a 109. percben egy varázslatos szólót követõen Giggs gyönyörû góljával a United emelhette magasba a trófeát.

 

 

Nottingham Forest - Manchester United 1-8 (1999. 02. 06.)

A mérkõzésen Yorke és Cole is duplázott, majd a 72. percben érkezett Ole Gunnar Solksjaer és 10 perc alatt 4-et gurított a hazai csapatnak. A norvég a következõképp nyilatkozott a találkozó után: "Én csak a munkámat végeztem. Az edzõ úgy küldött pályára, hogy tartsuk a labdát, járassuk, õrizzük meg a 3 gólos elõnyünket, de persze én így szeretem csinálni."

 

 

Barcelona - Manchester United 3-3 (1998. 11. 25.)

Yorke és Cole találataikkal biztosították a rendkívül szórakoztató döntetlent Spanyolországban, ahol Rivaldo révén 2, míg Sonny Anderson által 1 gólt szereztek a házigazdák a csoportküzdelem során. "Ha képes vagy 3 gólt szerezni a Nou Camp-ban, akkor boldognak kell lenned" - mondta Fergie. "Ezek a találkozók mindig sok izgalmat tartogatnak."

 

 

Barcelona - Manchester United 1-2 (1991. 05. 15.)

Mark Hughes duplázott volt csapata ellen, mellyel elsõ KEK gyõzelméhez segítette Fergusont. A katalán csapat szépítõ találatát Ronald Koeman szerezte egy kiváló szabadrúgással Rotterdamban. "Meg akartam mutatni a szurkolóknak a volt csapatom elõtt, hogy milyen is az igazi Mark Hughes" - nyilatkozta.

 

 

Liverpool - Manchester United 1-2 (1985. 04. 17.)

FA kupa elõdöntõ, egy sajnálatos öngóllal vezetett a Pool, ám Hughes és Robson góljaival a vendégek fordítani tudtak és a végén õk is örülhettek. "Minden egyes labdáért keményen meg kellett küzdeni, de megtettük és meg is lett az eredménye. Az egész mérkõzésen megbízhatóan játszottunk és ennek végül meg is lett az eredménye."

 

 

Liverpool - Manchester United 0-1 (1979. 04. 04.)

Ismét egy szép emlék az FA kupa világából. Jimmy Greenhoff kései góljával a Manchester ismét legyõzte a Liverpoolt. Greenhoff eképpen emlékezett vissza: "Nem tudhatod, hogy ilyen nyomás alatt hogyan viselkedsz, amit a legjobban az mutat, hogy a mérkõzés hevében egy hatalmas "csókot" nyomtam Joe Jordannek. Sosem éreztem még azelõtt ilyen lelkesedést."

 

 

West Ham - Manchester United 1-6 (1967. 05. 06.)

A vörösök 3 év alatt a második Firs Division címüket szerezték meg ezzel a nagyszerû gyõzelemmel. A mérkõzés gólszerzõi: Charlton (2), Crerand, Foulkes, Best és Law (2). "Aznap délután az Upton Parkban minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Tökéletes teljesítmény volt" - állította David Sadler.

 

 

Arsenal - Manchester United 4-5 (1958. 02. 01.)

Ez a mérkõzés csupán 5 nappal elõzte meg a United müncheni katasztrófáját és utólag sajnos ezt a remek mérkõzést is beárnyékolta a gyász. Frank Butler, a News of the World riportere a következõket írta: "Soha nem láttam még ilyen remekül játszani a Manchestert és az Arsenalt sem több szezonon keresztül. Azt hiszem, hogy a Highbury mind a 63000 nézõje egyet ért abban, hogy erre a meccsre még nagyon sokáig emlékezni fogunk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!