Mata: Van Gaal visszahozza a gyõztes mentalitást

A Manchester Unitedre új korszak köszöntött, vissza kell szerezniük régi hírnevüket, és van Gaal új rendszerében feltehetõen ebben Juan Matának is döntõ szerep jut majd.


David Moyes irányítása alatt a spanyol játékmester adottságait nem igazán sikerült kiaknázni, de úgy tûnik van Gaal rendszerében Mata saját posztján szerepelhet majd, Wayne Rooney és Robin van Persie mögött. A játékos pedig készen áll arra, hogy a tavalyi elvesztegetett idõt bepótolja.

 
"Nehéz volt tavaly" - mondta Mata. 
 
"Nem jöttek azok az eredmények, melyek a Unitedtõl elvárhatók. De hamarosan kezdõdik a következõ szezon, és az új menedzser irányítása alatt mindannyian arra törekszünk majd, hogy a klub visszakerüljön méltó helyére a tabellán. Sok minden változott. Remélhetõleg mindenki megtalálja a helyét, beleértve jómagamat is."
 
Van Gaal szombaton az AS Roma ellen Matát a kedvenc posztján szerepeltette, és ennek meg is volt a gyümölcse.  
 
 
"A csatárok mögötti poszton érzem magam a legjobban. Játszottam már máskor is mindkét szélen, de amikor a helyemen szerepelhettem, még Rafa Benitez alatt, akkor futottam a legjobb szezonomat. Itt tudom a maximumot hozni, gólpasszokat adni és gólokat lõni, ez az a poszt, ahol a legeredményesebb vagyok."
 
"Az új menedzser egy kiváló szakember, erõs karakterrel. Ebben a klubban mindig is nagy szerepe volt a gyõztes mentalitásnak és ez az edzõben is nagyon erõsen ott van. Már eddig is sok újdonságot vezetett be, és mi igyekszünk minél hamarabb befogadni az õ szemléletét. Remek hangulatban telnek az edzések, örömmel dolgozunk az irányítása alatt."
 
Szombaton a tikkasztó coloradói melegben Mata és Rooney csodás összjátékában gyönyörködhettünk, viszont a második félidõ cseréi nem az elvárásoknak megfelelõen dolgoztak, így nem sikerült megtartaniuk háromgólos elõnyüket a találkozó végére. A United menedzsere szerint ebben a nagy melegnek is szerepe volt, de nem hallgatta el azt sem, hogy csapata nem játszott jól a második játékrészben.
 
"A második félidõben már alig tudtuk tartani a labdát, pedig csak ennyit kértem. Menj a labdáért fuss, fuss és fuss! Persze tudom, hogy a melegben ez nem könnyû feladat, de az ellenfélnek sikerült, így visszahozták a meccset. A gyõzelemnek örülök, de egyáltalán nem játszottunk jól."
 
Van Gaal nem rejti véka alá véleményét, és továbbra is kitart amellett, egyáltalán nem örül annak, hogy csapata a szezon elõtt az idõeltolódás és a nagy meleg káros hatásainak van kitéve. Már alig várja, hogy visszatérhessenek Manchesterbe és az igazi focit játszva, a valódi kihívásokra készüljenek.
 
"A klub már megállapodott a túra részleteirõl, mielõtt idekerültem. Egyáltalán nem örülök, hogy a déli tikkasztó hõségben kell játszanunk. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez nem túl bölcs döntés. Ezek nem igazán ideális körülmények a felkészülésre."
 
A United ma Washingtonba utazik, hogy holnap megmérkõzzön az Inter Milan gárdájával, majd Detroitba, ahol a  Real Madriddal küzdenek meg. Ha pedig  minden jól megy, még plusz három napot maradhatnak Amerikában az International Champions Cup döntõseként.
 


dailymail.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!