Shaw letenné névjegyét

Luke Shaw miután már az amerikai túrán bemutatkozhatott, elsõ pár hetérõl mesélt, amit Manchester United játékosként élt meg.


A ManUtd.com-nak adott exkluzív interjúja során a védõ mesélt a labdarúgás világába történt villámgyors berobbanásáról, Old Trafford-i átigazolásáról és arról, miként alkalmazkodik a Louis van Gaal irányítása alatti élethez...

 

Milyen érzés volt elõször pályára lépni a Manchester Unitedben a túra alatt?

Nagyszerû volt, úgy vélem, nagyon fontos, hogy megvan az elsõ 45 percem [az LA Galaxy ellen], hiszen csak három napot edzettem. Elsõ mérkõzésemet játszani ilyen sok szurkoló elõtt mindentõl eltérõ volt. Fantasztikusak voltak a drukkerek. Annak ellenére, hogy Amerikában vagyunk, még itt is mindenhol rengeteg United szimpatizáns van, ezt vettem észre. Angliára is nyilvánvalóan igaz ez, de Amerikában és biztos vagyok, hogy a világon máshol is még többen vannak és ez olyan dolog volt, ami ráébresztett engem arra, milyen nagy is ez a klub.

 

Érzel bármilyen nyomást azt követõen, hogy 45 percet lejátszottál az oldalvonalhoz közel, ahol az új menedzsered ült?

Nem igazán. A fõ hangsúly most azon van, hogy teljesen fitt legyek. Nem éreztem magam annak a Galaxy elleni meccsen, mivel az elsõ találkozóm volt és csak három napot edzettem elõtte. De erre szolgál a felkészülési idõszak és az ilyen meccs is. A legfõbb az, hogy minél több percet pályán legyek és mire jön a szezon, készen álljak.

 

Elégedett voltál azzal, ahogy játszottál, tekintettel a szerepkörödre és a kapott utasításokra?

Lehettem volna elégedettebb is. Nem hiszem, hogy ez volt a legjobb 45 percem. Tudom, hogy sokkal jobban is tudok teljesíteni és fogok is. Nem keresek mentségeket, de ez csak az elsõ 45 percem volt. De remek volt a fõnök elõtt játszani és edzeni is.  Mindenki próbál bizonyítani és megragadni a kezdõcsapatban.

 

 

A meccsek egyre keményebbek, látva az ellenfeleket. Mennyire várod, hogy a BL-gyõztes Real Madrid ellen pályára lépj?

Nagyon. Figyelembe véve, hogy ez egy felkészülési túra, hihetetlen csapatok ellen lépünk pályára. A Róma és az Inter is nagy klubok, de azt hiszem, amit mindenki vár, az a Real Madrid. Sztárjaik vannak és nagyszerû lesz ellenük pályára lépni, látni, hogyan tudok megbirkózni velük.

 

Erre jó felkészülés lesz az, hogy minden nap sztárjátékosokkal edzhetsz...

Igen, sokat segít. Olyan ez, mint amikor a válogatottal készültem, az ország legjobbjaival edzettem. Nem sokszor volt ez, de ahhoz elégszer, hogy tudjam, ez az, amit csinálni szeretnék. Nagyon jó, hogy itt lehetek és minden nap világklasszis játékosokkal dolgozhatom, mert biztosan tudom, hogy ez csak javítani fogja a játékomat.

 

Csak két éve mutatkoztál be a Southampton elsõ csapatában. A Unitedhez történõ igazolás robbanásszerû volt vagy inkább természetes lépésnek tekinthetõ?

Ez most természetes folyamatnak hat, mert hosszú ideje tart már. Tudtam a United érdeklõdésérõl és még a világbajnokságra történõ elutazás elõtt le akartam ezt zárni, de nem sikerült, így utána történt meg. Aztán volt egy hetem, hogy levegõhöz jussak, leüljek és a világbajnokságról gondolkozzam és az elkövetkezendõ szezonra figyeljek. Fontos volt számomra, hogy leüljek és elgondolkozzam dolgokon. Masszív két év volt ez és a családom nélkül nem sikerült volna. Hatalmas részt kivettek ebbõl. A pályán nekem kellett teljesítenem, de a családomnak rengeteget kellett utaznia, hogy edzésekre, meccsekre vigyenek. Nagyon köszönöm ezt nekik, ezt õk is tudják. Õrületes két év volt ez, és nagyon várom, hogy a Manchester Unitedben szerepeljek és elõrelépjek.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!