Kérdezz-felelek Juan Matával

A Vörös Ördögök középpályása az MUTV-nek adott interjújában beszélt a Liverpool és a United közötti rivalizálásról, valamint arról is, mennyire szeretnének már a szezon elõtt trófeát szerezni...


Jön az ICC döntõje (magyar idõ szerint kedden éjjel 2 órakor) a Liverpool ellen. A csapat mennyire elszánt, hogy trófeával térjen vissza Angliába?

Nagyon szép lenne számunkra a gyõzelem. Nagyszerû túra volt és úgy vélem, egyes meccseken nagyon jól játszottunk. Még mindig próbálunk az új rendszerhez alkalmazkodni, a játék menetének új módjához, amit a menedzser hozott magával. Nagyon-nagyon szép lenne megnyerni ezt a fontos tornát. Tudom, hogy ez csak egy barátságos sorozat, de fontos, hogy jól kezdjük a szezont.

 

Ez a meccs sokkal jelentõsebb lesz azáltal, hogy a Liverpool az ellenfél?

Természetesen. Óriási a rivalizálás és hatalmas meccs ez számunkra. Minden alkalommal, amikor a Liverpool ellen lépünk pályára, tudjuk, hogy nehéz feladatunk lesz, mivel nagyon jó csapatuk van, de fontos számunkra, hogy legyõzzük õket és megnyerjük a tornát.

 

 

Nem vagy hosszú ideje a United játékosa, de megérted a két klub közötti rivalizálást?

Persze, amikor még Spanyolországban játszottam, akkor is tudtam a két klub rivalizálásáról. Anglia legnagyobb csatája ez, ami már nagyon régóta megy. Jó csapatuk van, jó focit játszanak, úgyhogy nagyon várom már. Szerintem a szurkolók nagyon jól szórakoznak majd.

 

Lehetséges, hogy a Pool és a United barátságos meccset játsszon egymással?

Nos, hivatalosan ezért pontot nem kapunk, de a Manchester United és a Liverpool között minden mérkõzés hatalmas. És nem csak a játékosoknak - a szurkolók számára is hatalmas alkalom lesz ez.

 

 

Játszottál pár nagyon nagy stadionban rengeteg nézõ elõtt ezen a túrán. Jön egy újabb ilyen hely Miamiben...

Igen, így van. Volt szerencsém a spanyol válogatottal is játszani itt elõtte. Nagyszerû stadion. Minden egyes meccsünk alatt, amit ezen a tornán játszottunk, le voltam nyûgözve a stadionoktól és a tömegtõl. Hihetetlen számú fanunk van ebben az országban. Remélem, hogy a döntõ is ugyanolyan lesz - rengeteg, United-mezt viselõ szurkoló lesz a lelátókon.

 

Meglepett az, mennyire érdeklõdnek a United iránt itt?

Igen, a michigani meccsre a valaha volt legtöbb szurkoló látogatott ki, így nagyon büszke vagyok, hogy részese lehettem ennek. Egy labdarúgó számára elképesztõ dolog, ha egy olyan klubnál szerepelhet, mint amilyen ez is, melynek a világ minden táján szurkolnak.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!