Mata: Van Gaal hitet adott

Juan Mata úgy érzi, hogy a tegnap aratott gyõzelem során Van Gaal visszaadta nekik a hitet, akinek menedzserként most az a legfontosabb feladata, hogy visszahozza a csapat önbizalmát, mely mindennél fontosabb lesz az elõttük álló 2014/15-ös idényben.


A Vörös Ördögök az õsi rivális Liverpool 3-1-es legyõzésével megnyerték az International Champions Cup-ot, mely során zsinórban ötödik gyõzelmüket szerezték, és ezzel egy rendkívül sikeres amerikai felkészülési tornát zártak.

 

A United most hazarepül Manchesterbe, hogy a saját edzõközpontjukban készüljenek fel a Premier League nyitó fordulójára, ahol a Swansea City csapatát fogadják. A meccs utáni ManUtd.com-nak adott exkluzív interjúban Mata azt is elárulta, hogy a játékosok már nagyon várják az új szezon kezdetét.

 

"Ez egy kiváló felkészülési torna volt számunkra, két-három héten keresztül készültünk mind fizikailag, mind pedig mentálisan, hogy hozzászokjunk az új rendszerhez." – magyarázta Mata. "Nyilvánvaló, hogy egyszer sem vesztettünk, ami hatalmas önbizalmat ad, de a legfontosabb az, hogy higgyünk abban, amit csinálunk."

 

"A szurkolóktól rengeteg szeretetet kaptunk." – folytatta.

 

"Egyszerûen elképesztõ volt az elsõ naptól az utolsóig - minden stadionban, minden edzõközpontban és szállodában.  Úgy gondolom ez a támogatás azoknak az új elképzeléseknek is köszönhetõ, melyet az új menedzser alkalmazott."

 

 

"Nagyon izgatottak vagyunk az új szezon kezdete elõtt. Mindenki a legjobbját akarja nyújtani, hogy harcban legyünk a trófeákért, mert megérdemli a klub. Megpróbáljuk a legjobb formánkat hozni."

 

A Liverpool elleni 3-1-es gyõzelem során Mata a második gólját lõtte a tornán. A spanyol középpályás hátrányból fordítva az 56. percben szerezte a szemet gyönyörködtetõ találatot, aki Van Gaal 3-5-2-es felállásában továbbra is a klasszikus 10-es pozícióban játszik.

 

"Ragyogóan érzem magam, otthonosan mozgok ebben a pozícióban. Azt kell csinálnom, amit az edzõ elvár tõlem mind támadásban, mind védekezésben, és én mindent tõlem telhetõt megteszek. Ez egy jó esély arra, hogy megpróbáljam a legjobbamat nyújtani."

 

"Fontos volt, hogy a második félidõben megfordítsuk az eredményt egy olyan csapat ellen, mint a Liverpool. Úgy gondolom,  az 55. és az 57. percben szerzett gólok döntõ fontosságúak voltak, hogy megnyerjük a meccset."

 

 

Mindeközben Tom Cleverley is elégedetten nyilatkozott Van Gaal féle módszerekrõl, amelyek a csapat elõnyére váltak az amerikai túra folyamán A fiatal középpályást lenyûgözte csapattársainak azon hozzáállása, ahogy sikerült fordítaniuk az elsõ félidõben bekapott Steven Gerrard büntetõ után.

 

"Valójában nem játszottunk jól az elsõ félidõben, de megmutattuk, hogy miként is tudunk hajtani a meccs megnyeréséért, amit tavaly nem igazán sikerült. Szóval ez egy ígéretes kezdet a következõ szezonra nézve." – nyilatkozta Cleverley a ManUtd.com-nak

 

"Nyilvánvalóan ez egy sikeres torna volt számunkra" – tette hozzá.

 

"Tudtuk, hogy mit vár el tõlünk a menedzser. Világosan látszik, hogy eljöttünk erre a tornára, és igencsak nívós csapatokat gyõztünk le, ami ígéretesen hangzik. A mérkõzések folyamán mindenki pályára léphetett, és már csak ezért is eredményes volt ez a felkészülési torna."

 

"Mi fog errõl eszembe jutni? Talán az az önbizalom, ami mindig is segít a legjobb csapatok legyõzésében, és reméljük, hogy ez továbbra is így lesz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!