Juan Mata: A United barátságos sztárja

A United szurkolói gyorsan a szívükbe zárták Juan Matát. Stílusosan játszik a pályán, a pályán kívûl pedig egy szorgos közésségi média felhasználó, aki élvezi, hogy a Twitteren, Facebookon és az Instagramon keresztül áll kapcsolatban a rajongóival.


Egyesek azt mondják idõ kell ahhoz, hogy igazán be tudjon valaki illeszkedni egy új klubba - úgy érzed, hogy most már egy igazi Manchester United játékos vagy?

Igen, ezt pedig a csapattársaimnak köszönhetem, akik sokat segítettek nekem. Nagyszerû csapatot alkotnak és igazán megkönnyítették a dolgomat az itt eltöltött elsõ hat hónapom során.
 
Spanyolország korai kiesése a világbajnokságból azt jelentette, hogy hamarabb visszatérhettél a csapathoz...
Ez így igaz és valószínûleg ez lesz az egyetlen teljes felkészülési túrám mert mindig részt veszek valamilyen tornán a nyár folyamán. Remek volt a srácokkal és az új menedzserrel tölteni az idõt, részt venni a túrán és igazán értékelem, hogy a Uniteddel lehettem az Államokban.
 
Elégedett vagy a pályán nyújtott teljesítményeddel?
Igen. A tavalyi szezonban mindenkinek voltak nehéz idõszakai, de én azt próbáltam tenni amit mindig is, megpróbálni gólokat szerezni és gólpasszokat adni. Hat gólt lõttem tavaly és alig várom, hogy ezt újra és újra megtegyem az idei szezonban.
 
 
Miért érzed úgy, hogy a United szurkolói hamar elfogadtak? Gyakran idõbe telik mire a drukkerek megkedvelnek egy játékost, de veled ez gyorsan történt...
Ezt azonnal észrevettem, a debütálásomtól kezdve. Az elsõ gólom az Old Traffordon nagyon érzelmes volt a számomra. Nagyon hálás vagyok a támogatásukért, legyen szó a stadionról, az edzõközpontról vagy akár az utcáról, mindig kifejezik a támogatásukat és ez nagyon sokat jelent.
 
A közösségi média nagyon fontosnak tûnik a számodra. Miért?
Remek módszernek tartom arra, hogy kapcsolatban álljak a rajongóimmal, hogy megmutassam milyen is vagyok valójában és, hogy visszadjak egy kis szeretetet abból amit õk adnak. Rengeteg üzenetet és kommentet kapok és ennek örülök. Szeretek kapcsolatban állni a szurkolókkal mert így tudom, hogy mit gondolnak. Természetesen a játékra koncentrálok a legjobban, de azért jó ezzel is foglalkozni.
 
Van egy hetente frissülõ blogod is...
Azt nagyon élvezem. Most már lassan két szezon óta csinálom. Nagyjából 30 percet foglalkozok vele a meccs után. Néha nehéz írni, fõleg amikor kikapunk, fáradt vagyok és csak a következõ meccsre tudok gondolni, viszont a rajongóknak tetszik, ráadásul úgy gondolom, hogy jó dolog megosztani velük, hogy mit csináltam vagy mit gondolok, legyen szó akár a gyõzelemmel kapcsolatos érzéseimrõl vagy arról, hogy mit csináltam a városban. Az a jó ebben, hogy mindenkinek meg tudod mutatni, hogy ki is vagy valójában és mit szeretnél mondani. Néha olyanok jelennek meg a médiában amit te nem is mondtál, így viszont ki tudod fejezni az igazi érzéseidet a saját csatornáidon keresztül.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!