Fletcher szeretné Wilson útját követni

Ashley Fletcher eltökélt, hogy bizonyítson U21-es szinten is a Manchester Unitedben, miután az U18-asok között õ volt a házi gólkirály az elõzõ szezonban....


Mikor kerültél a Unitedhez?

Nos, eredetileg már öt éves koromban különbözõ külsõ edzõközpontokban már részt vettem foglalkozásokon, de aztán késõbb a Cliffre kerültem. Sajnos kilenc éves koromban a klub nem igazolt le, így helyette inkább szülõvárosom csapatához, a Bolton Wanderers-hez mentem. Yorkshire-ben születtem, de hároméves koromban Boltona költöztünk. A United akkor igazolt le, amikor az U12-eseknél játszottam.

 

Mely játékosok társaságában másztad meg az akadémia különbözõ lépcsõfokait?

Már a kezdetek kezdetétõl együtt játszok James Wilsonnal és Josh Harroppal. Nagyon jó kapcsolatom van Willoval és természetesen felnézek rá, hiszen õ már a felnõtt keret tagja. Az elõzõ évben nagyon jó szezont futottunk együtt az akadémián.

 

Miként írnád le a játékstílusodat?

Nos, magas vagyok és bizonyos szempontból úgynevezett célemberként is értelmezhetõ a pozícióm, de nem hátrálok meg attól se, ha hátra kell mennem és szét kell húznom a játékteret. Természetesen a labdaszerzés is megy hátul, és képes vagyok egy- az-egy elleni szituációba kerülni a kapussal, de ha kell, akkor a labdatartás sem okoz gondolt. A legtöbb gólomat a tizenhatoson belülrõl szerzem. Ezek tipikus lesipuskás találatok általában.

 

 

Mindegyik életkori kategóriában állandó gólszerzõnek számítottál?

Igen, már fiatal koromtól kezdve szezonról-szezonra termelem a gólokat. Tényleg soha nem kellett emiatt aggódnom, mert tudtam, hogy a gól majd mindig jönni fog magától. Ebben az évben természetesen sokkal nehezebb játékidõt kiharcolnom magamnak, miután igazán minõségi játékosok vesznek körül az U21-esek között. Kölcsönadása elõtt Will Keane játszott a posztomon, és néha Willo is vissza-visszajátszik a csapatba. Remélhetõleg a következõ idõszakban lehetõséget kapok a játékra.

 

Hallottuk, hogy gólokat szereztél „zártkapus” barátságos mérkõzéseken…

Igen, volt néhány barátságos mérkõzésünk, és sikerült gólt szereznem a Bury, a Cardiff City és még néhány csapat ellen. Emellett betaláltam a felnõttek ellen is a házon belüli mérkõzések alkalmával. Az egyiken kapásgólt szereztem!

 

Volt néhány sérülésed is, amiken felül kellett kerekedned. Hogy érzed most magad?

Egy évvel ezelõtt nyáron volt egy tüdõösszeomlásom, az elõzõ szezon végén pedig térdsérülést szenvedtem, és keményen kellett dolgoznom, hogy újra megfelelõ erõnléti állapotba kerüljek, és elindulhassak a visszatérés útján. Jobb erõnlétben, és erõsebbnek érzem magam. Tényleg nagyon vágyom már arra, hogy beindulhassak. Néhányszor csereként már játszhattam, és remélhetõleg a jövõben sikerül néhány gólt szereznem, hogy lenyûgözzem Warren-t. Természetesen arról álmodom, hogy ez sikerülni fog. Remélhetõleg ezt valóra is tudom majd váltani.

 

Hasznosítani tudod az edzéseken megtett erõfeszítéseidet?

Egyértelmûen, az edzések ugyanis nagyon intenzívek, és bizonyos értelemben jobbak az erõnléted javítása szempontjából, mint egy mérkõzésen játszani, az edzésen végzett gyakorlatok pedig magas színvonalúak. Játékosként ez nagyon sokat segített nekem ebben a szezonban. Természetesen az U18-asoktól az U21-esek közé való átkerülés azt jelenti, hogy idõsebb játékosokkal kell megvívnom a csapatba való bekerülésért, tehát türelmesnek kell lennem, ahogy az is voltam a szezon elsõ felében, és kivárom az idõmet – aztán pedig tennem kell a dolgomat, ha eljön az én lehetõségem.

 

 

Van olyan játékos, aki inspirál és felnézel rá?

Igen, felnézek James Wilsonra, és természetesen Paddy McNairre és Tyler Blackettre is, illetve amíg itt játszott, addig Danny Welbeckre is. Õk megmutatták, hogy nem valóra válthatatlan álom bekerülni a Manchester United felnõtt csapatába, mert õk az akadémiáról kikerülve mindezt elérték. Példaképként tekintek rájuk, és hogy õszinte legyek, abban reménykedek, hogy mindez nekem is sikerülhet. Úgy tûnik, hogy mindez elég gyorsan megy. Nézzük meg csak Paddy példáját – a szezon elején szinte azonnal a mély vízbe dobták, õ pedig fantasztikusan kezelte a körülötte kialakult helyzetet.

 

Kellett valamit változtatnod a játékodon a szintugrást követõen?

Igen, és Paul McGuinness [az U18-asok edzõje] nagyon sokat tett értem a karrierem szempontjából, mert nagyon sok mindent kihozott belõlem az elõzõ évben. Azt mondta, hogy erõsnek kell lennem, és hinnem kell magamban. Megtanította miként kell cselekednem, hogyan legyek fizikálisan erõs, játékomat tekintve agresszív, ezek pedig olyan dolgok, amik korábban nem voltak meg bennem. Mostanra már a játékom részét képezik, és tudom, hogy ezeken tovább is tudok még javítani.

 

Warren valami hasonlót mondott Will Keane-rõl a múltban – nehéz a pályán kívül kedvesnek, a pályán pedig agresszívnek lenni?

Igen, Will és én nagyon sok mindenben hasonlítunk. Amikor a pályán vagy, a csapatért játszol, a pályán kívül pedig normális, hogy kedves vagy, de a pályán egy másik emberként kell viselkedned. Ha a legmagasabb szinten akarsz játszani, meg kell lennie egy egészséges szintû agressziónak a játékodban, és az edzõimen kívül a szüleim is ezt mondták nekem. Tudom, hogy elfogok oda jutni. Szeretném megszilárdítani a helyemet a csapatban, néhány gólt szerezni, és felkelteni Warren Joyce figyelmét.


Inside United

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!