Graham Poll: A piros jogos volt, de a büntetõ nem

Graham Poll, akit sokan minden idõk egyik legjobb angol játékvezetõjének tartanak, saját cikkében fejtette ki véleményét a tegnapi vitatható esetekrõl a Daily Mail hasábjain.


A Világbajnokság döntõjét is vezetõ Howard Webb kissé bizonytalannak tûnt a tegnapi mérkõzés során, és könnyedén ítélt büntetõt Dimitar Berbatov javára Daniel Agger belépõje után a mérkõzés elsõ percében.


Figyelembe véve Webb állítólagos tanácsát, amelyet a Blackpool játékosoknak adott, hogy szenvedjék el a szabálytalanságokat és „hozzák ki belõlük a legtöbbet,” nem hibáztathatjuk Dimitar Berbatovot, amiért egy ilyen csekély testi kontaktus után elesett.
 

Webb testbeszéde arra utalt, hogy nem volt teljesen biztos a döntésében, és két féle ítélet is megfordult a fejében, pedig a játékvezetõknek azt tanítják, hogy ne ítéljenek büntetõt, ha nincsenek 100%-ig meggyõzõdve a szabálytalanság tényérõl és a döntésük helyességérõl.

 


 

A 32. percben Webb már sokkal határozottabb volt, amikor felmutatta Steven Gerrardnak a piroslapot vakmerõ és szükségtelenül kemény belépõje után. Ez egy olyan típusú Gerrard belépõ volt, amelyet régebben gyakrabban csinált, de úgy tûnt, hogy az utóbbi idõben végre kiiktatta ezeket a megmozdulásokat a játékából.
 

A piros lap egyébként jogos volt, és remélhetõleg emlékeztetni fogja a Liverpool kapitányát, hogy ne veszítse el a fejét a jövõben a becsúszásainál.


 

Graham Poll, Daily Mail


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!