Sikerre éhesen

A United játékosai elszántan fognak küzdenek azért, hogy ott lehessenek májusban a Wembeyben, nem csak a Bajnokok Ligája, hanem az FA Kupa döntõjében is.


A legrangosabb angol kupát utoljára 2004-ben sikerült elhódítania a Vörös Ördögöknek, pedig azóta már két ízben is játszottak kupadöntõt.

 

A gárda nagyon jól kezdte a 2011-es sorozatot, vasárnap a Liverpoolt búcsúztatták a harmadik fordulóban, így továbbjutottak és a negyedik körben majd a Southampton csapatát látogathatják meg. A jelenlegi keretbõl mindössze csak 7 játékos ízlelhette meg az FA Kupa diadal ízét, Ryan Giggs (négyszer), Gary Neville és Paul Scholes (háromszor), Wes Brown és Darren Fletcher (kétszer), valamint John O’Shea és Michael Owen (egyszer-egyszer, Owen még a Liverpool színeiben).

 

 

A United 2004-ben 3-0 arányban gyõzte le a Millwall csapatát a cardiffi Millenium Stadionban, ám az óta a csapat balszerencsésnek mondható a kupasorozatban. 2005-ben büntetõkkel veszítették el a döntõt az Arsenal ellen, míg 2007-ben a Chelsea happolta el a címet a United orra elõl 3 perccel a befejezés elõtt az új Wembley Stadionban.

 

2008-ban a United vitatható körülmények között esett ki a Portsmouth csapata ellenében a 6. fordulóban, majd 2009-ben az elõdöntõben büntetõpárbajban maradtak alul az Evertonnal szemben, tavaly pedig a Leeds már a 3. fordulóban búcsúztatta az otthon játszó Vörös Ördögöket.

 

„Mindenki szeretné megnyerni az FA Kupát” – ismerte el Johnny Evans, aki nagy szerepet játszott a Liverpool elleni 1-0-ás gyõzelem alkalmával.

 

„Ez egy jelentõs sorozat, mi pedig már 2004 óta nem tudtuk megnyerni. A csapatban a legtöbbünk még nem nyerte meg, szóval mindannyian nagyon elszántak vagyunk, hogy FA Kupával gazdagítsuk a gyûjteményünket.”
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!