Mata és Herrera remekül megértik egymást

Juan Mata nagyon örül annak, hogy honfitársával kiválóan megértik egymást a pályán. A spanyol szerint ennek az az oka, hogy nem csupán játék közben, de az életben is nagyon jó barátok.


A duó remek formában játszik mérkõzések óta és felváltva bár, de az utolsó két találkozó hõsei egyértelmûen õk voltak. A United statisztikái pedig azt mutatják, hogy azon a nyolc mérkõzéseken, ahol a két játékos kezdõként lépett pályára együtt, ott a Vörös Ördögök csupán egyszer szenvedtek vereséget, valamint a két spanyol öt gólt is összehozott utolsó négy mérkõzésükön.

 

Mint emlékezetes, Mata a Liverpool ellen tudott duplázni, mely találatoknak köszönhetõen a United 2-1-re legyõzte õsi riválisát. Ezen a találkozón Herrera adott neki gólpasszt, majd Juan ezt az Aston Villa elleni mérkõzésen viszonozta is, így Herrera egy héttel késõbb szintén két góllal tudott hozzájárulni a Vörös Ördögök sikeréhez.

 

A két játékos már hosszú évek óta együtt játszik. Nem csupán a United edzésein ismerték meg egymást, hanem elõtte már közösen léptek pályára a spanyol utánpótlás csapatában is. Mata fontosnak tartja, hogy kettejük között szoros barátság alakult ki és ez az egyik legfontosabb tényezõ játszik közre abban, hogy ilyen remekül megértik egymást a pályán.

 

 

"Azt hiszem emiatt a kapcsolat miatt megy minden ilyen nagyszerûen. Megértjük egymást a futballban és az élet többi területén is" - nyilatkozta az MUTV-nek. "Azért tudunk jól játszani, mert néha szavak nélkül is tudjuk, hogy mit akar a másik, vagy, hogy hova fog mozogni a pályán."

 

"Az Anfielden szerzett elsõ gólom is remek példa erre, megkapta a labdát, fordult és máris tudta, hová fogok érkezni és oda rúgta a labdát. Ander nagyszerû játékos, örülök, hogy itt van, hogy játszik és, hogy kiválóan teljesít."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!