Chelsea 1-0 Manchester United

Küzdelmes, nagy iramú és színvonalas mérkõzésen gyõztek a hazaiak 1-0 arányban Eden Hazard 38. percben szerzett találatával.


A Manchester United kiváló formában játszott az elmúlt hetekben, tavaszra új erõre kapott a csapat, visszatért a lendület és a támadójáték, így joggal tarthattak a listavezetõ londoni kékek a Vörös Ördögöktõl. A sérülések miatt azonban a vendégek menedzserének több helyen fel kellett forgatnia korábban bevált kezdõcsapatát, hiszen nem számíthatott Michael Carrick, Daley Blind és Phil Jones játékára sem, akik az elmúlt hetekben kulcsszerepet töltöttek be a csapat stabilitásában.

 

A mérkõzést a United kezdte aktívabban, Luke Shaw elfutása és visszagurítása után Wayne Rooney tekert kapura, oly annyira közel járva a találhathoz, hogy a hálótartó vasról visszapattanó és kapu mögött a hálón végigguruló labdát többen is bent látták. A szurkolók mellett David de Gea is ünnepelni kezdett, azonban hamar rájött a drukkerek reakciójából, hogy a labda csak hátulról érintette a hálót.

 

A játék további részében is a United irányított és birtokolta a labdát, Shaw, Herrera és McNair újabb lövési kísérleteket tettek, azonban ezek vagy nem találtak kaput, vagy elakadtak a kékek védelmében.

 

A félidõ közepére azonban magukhoz tértek a hazaiak, és Hazard illetve Drogba révén többször is veszélyeztettek.

 

A 38. percben egy vitatható labdaszerzést követõen kontratámadásba lendültek a hazaiak, Oscar sarkazását Eden Hazard vette át, aki szinte az ötös sarkáig robogott a labdával, majd a kijövõ De Gea lábai között a hálóba gurított. 1-0!

 

 

 

 

A második félidõ is úgy kezdõdött, ahogy az elsõ abbamaradt, a Chelsea elõtt adódtak lehetõségek, de nem tudtak élni a helyzetekkel. A United késõbb ismét átvette az irányítást, nyomás alatt tartotta a Chelsea védelmét, azonban komoly lehetõséget nem sikerült kialakítani.

 

Louis van Gaal a 70. percben kettõs cserére szánta el magát, és a mérkõzésen ezúttal kevésbé tündöklõ Young és Mata helyére Januzaj és Di Maria állt, azonban nekik sem sikerült meghozni a várt áttörtést.

 

A 77. percben Falcao járt a legközelebb a gólszerzéshez, bal lábbal megeresztett bõdületes lövése azonban a kapufáról kifelé pattant.

 

Az utolsó percekben volt még egy izgalmas szituáció, Ander Herrera került a földre Cahill belépõje után a tizenhatoson belül, Mike Dean azonban rögtön kifelé ítélt és sárgalapot mutatott fel a spanyol középpályásnak. A helyzet vitatható, hiszen tény, hogy Herrera nagyon el akart esni és kereste a kontaktot Cahill lábával, azonban láttunk már ilyenért büntetõt más pályákon.

 

 

 

Premier League, 33. forduló
Chelsea 1-0 Manchester United
Stamford Bridge. 41,422 nézõ

 

Vezette: Mike Dean

United: De Gea - Valencia, Smalling, McNair, Shaw(Blackett 80') - Rooney - Herrera, Mata(Januzaj 70'), Fellaini, Young(Di Maria 70') - Falcao
Nem használt cserék: Valdes, Rafael, Pereira, Robin van Persie

 

Chelsea: Courtois - Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Zouma, Matic, Oscar(Ramires 67'), Fabreagas(Mikel 92'), Hazard(Willian 94') - Drogba
Nem használt cserék: Cech, Felipe Luis, Cuadrado, Solanke

Gólszerzõ: Eden Hazard 38'

Sárgalap: Ivanovic, Oscar, Drogba, illetve Herrera.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!