Matic: A következő néhány hét meghatározó lehet

A Manchester United jelenleg második a Premier League tábláján, tíz ponttal lemaradva a listavezető Manchester City mögött. Ole Gunnar Solskjaer csapata a Chelsea, a Crystal Palace és pont a Manchester City csapataival játszik a következő három fordulóban.


Nemanja Matic úgy gondolja, hogy a következő hetek meghatározóak lesznek a Premier League bajnoki címéért folyó harcban, főleg ha a Manchester United csapatának sikerül csökkenteni a köztük és a szomszédok között kialakult 10 pontos különbséget.

 

Miután korábban egyet nyertek meg az elmúlt öt meccsükből, a United visszavette a második helyét a tabellán, azután, hogy vasárnap legyőzte 3-1-re a Newcastle Unitedet, ezzel tíz pontra csökkenve a lemaradását a Manchester City-vel szemben, 13 fordulóval a szezon vége előtt.

 

Ole Gunnar Solskjaer csapatának a Real Sociedad ellen kell pályára lépnie csütörtökön a legjobb 32 között, mielőtt csatlakoznának ismét a bajnokság küzdelmeibe, ahol is három idegenbeli mérkőzés vár rájuk egymás után.

 

Az első a Stamford Bridge-en, a Chelsea ellen vasárnap, amit a Crystal Palace elleni meccs követ jövő hét szerdán, végezetül a manchesteri derbi március 7-én.

 

"Mindegyik meccs döntő lehet" - nyilatkozott a United középpályása a Sky Sports News-nak.

 

 

"Elhullajtottunk pár pontot, ott ahol nyernünk kellett volna, így most a nagy meccseken vagyunk kénytelenek javítani."

 

"Azt gondolom, hogy a következő hetek meghatározók lesznek a végső győzelemért folyó harcban. Végig küzdenünk kell, különben nehézzé tesszük a helyzetünket azzal, hogy pontokat veszítünk a következő mérkőzéseken és akkor aztán tényleg nehéz lesz utolérni a Manchester Cityt."

 

"Azonban ez az, amiért itt vagyunk. Pozitívak vagyunk, a legjobbunkat fogjuk nyújtani azért, hogy nyerjünk. A következő meccs a legfontosabb és aztán fókuszálhatunk a Manchester Cityre."

 

Matic számára ismerős lehet a Stamford Bridge pályája, ahol a United vendégeskedik a hétvégén. A 32 éves játékos 154 alkalommal öltötte magára a Chelsea mezét, mielőtt 2017-ben az Old Traffordra költözött és ragaszkodik hozzá, hogy korábbi klubját nem szabad félvállról venni.

 

"Azt gondolom, hogy remek focit játszanak és jó a keretük is jelenleg" - tette hozzá Matic. "Frank [Lampard] vezetésével is volt néhány jó meccsük, de fiatal a keretük és normális az, ha hullámvölgybe kerülnek néha."

 

"Nagyon tisztelem őket. Ismerem a Chelsea mentalitását. Tudom, hogy mindig a legjobbjukat akarják nyújtani és nem könnyű ellenük játszani ezzel a tudattal, főleg fiatal játékosok ellen, szóval tisztelem a csapatukat."

 

 

"Amikor van időm, megnézem a meccseiket és sokat javultak, illetve veszélyesek lehetnek a következő években, mert van néhány fantasztikus, fiatal játékos a csapatban. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz ellenük játszani."

 

"A legjobbunkat kell nyújtanunk és a legjobbnak kell lennünk, ha meg akarjuk nyerni a meccset és a bajnokságot."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!