Giggs a túra fontosságára hívja fel a figyelmet

"A legjobb formádat kell hoznod Amerikában!" - ezt üzente a Manchester United menedzser asszisztense, Ryan Giggs minden játékosnak a klubon belül, ugyanis az amerikai felkészülési túra már közeleg.


A ManUtd.com készített Giggs-szel egy exkluzív interjút, amiben a korábbi United játékos és jelenlegi asszisztens felfedte, mennyire is fontos a csapat számára a pozitív felkészülési szezon és az, hogy Louis van Gaalt és az edzõi stábot lenyûgözze a 2015-ös amerikai túrán látott játék.


"A fiatal játékosok már úgy érkeznek a túrára, hogy hiszik, nem sok idõt fognak a pályán tölteni, de bármikor bekövetkezhet egy sérülés egy kezdõjátékosnál" - magyarázta Giggs.

 

 

"Ilyenkor a fiatalabb játékosok veszik át a helyüket, kapnak 10-15 percet a pályán, akkor pedig igen jól kell játszaniuk, hogy a következõ mérkõzés alkalmával bekerülhessenek a kezdõbe, viszont akkor is jól kell szerepelniük. Szóval a túra igenis fontos a fiatal játékosok számára, a legjobb formájukat kell hozniuk."


"Úgy gondolom, sok játékost lehet látni, akik jól játszanak az elõszezon alatt és tovább viszik formájukat a szezon elejére is. Kemény feladat megmutatni a legjobb formádat ennyi idõ alatt. Ha jól akarsz rajtolni és ezzel kellõ önbizalmat szerezni magadnak, nem veheted félvállról a felkészülési mérkõzéseket."


"A napok gyorsan elrepülnek, mikor könnyû mérkõzések várnak rád - minden meccs egyre keményebb lesz és telve lesznek a stadionok, neked pedig a legjobb formádat kell mutatnod a szurkolók miatt, akik azért látogatnak ki, hogy megnézzenek téged és a csapatot."

 


"A túra kulcsfontosságú része a felkészülési szezonnak" - tette hozzá a United legtöbbször pályára lépõ ex-játékosa.


"Ez alkalmas idõ arra, hogy az új igazolások megismerkedjenek a csapattal, az edzõ értékes idõt adjon a játékosoknak a bizonyításra és ezzel egy megfelelõ szezonrajton dolgozhassanak."


"Ez nem mindig igaz, de ha jó elõszezont produkálsz [a csapattal] és továbbviszed a lendületet, valószínû, hogy a szezonod is hasonlóan jól sikerül, de ehhez az kell, hogy a felkészülés alatt mindenki fitt legyen, jól menjen a srácoknak a játék és el kell kerülni a sérüléseket. Jelenleg ezek a fõ céljaink."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!