Schneiderlin készen áll, hogy United játékos legyen

Úgy tûnik, hogy Morgan Schneiderlin szerzõdtetése lassan lezárul, Nick Wright, a Sky Sports újságírója pedig összeszedte, hogy mit nyújthat Louis van Gaal csapata számára a francia játékos.


Négy évvel azután, hogy Morgan Schneiderlin tagja volt annak a csapatnak a Szenteknél, akik visszakerültek a Premier Leaguebe, majd megszilárdították helyüket az elsõ osztályban, a francia középpáláys most készen áll arra, hogy megtegye a következõ lépést karrierje során. 

 

"Azt hiszem, hogy õ bármely topcsapatban megállná a helyét" - nyilatkozta Gary Neville, miután látta, hogy mire képes a francia, mikor a Szentek legyõzték a Manchester Unitedet hazai pályán a szezon során. "Az elmúlt két-három évben megmutatta mit is tud igazán."

 

A United minden követ megmozgatott, hogy a transzfer létrejöjjön és megszerezzék a 25 éves középpályás aláírását. Schneiderlin már korábban beszélt azon vágyáról, hogy a Bajnokok Ligájában szeretne játszani. Elmondta azt is, hogy kicsit haragudott a csapatra, amiért tavaly nyáron még nem engedték el.

 

A játékos tavaly végignézte, hogy csapattársai sorra hagyják el a klubot. Shaw, Lallana, Lovren, Lambert és még sorolhatnánk a neveket. A klub azonban nem engedhette meg  magának tavaly, hogy még egy fontos játékosuk távozzon, mely álláspontot, ha nehezen is de Morgan elfogadott.

 

 

A rengeteg távozó ellenére Koeman olyan csapatot épített, hogy a Soton minden várakozást felülmúlva teljesített és végül a Premier League 7. helyét szerezték meg. A csapat ráadásul az egyik legjobb védelmet tudhatta magáénak az elõzõ szezon során.

 

A Southampton remekül kezdte a szezont és sokáig úgy tûnt, hogy akár az elsõ négy csapat közt is lehetnek a bajnokság végére. Pelle és Tadic mindig hozta a szükséges gólokat, ám Schneiderlin sérülését követõen a csapat teljesítménye visszaesett decemberben.

 

A Szentek számos nagyágyú dolgát nehezítették meg a szezon során. Pontokat vesztettek a gigászok, vagy akár pont nélkül távoztak a St. Mary's stadionból. 

 

A tavalyi szezon után a Southampton már biztos volt abban, hogy nem tudják megtartani francia válogatott játékosukat, de tudták, hogy szép összeget kérhetnek érte.

 

 

Louis van Gaalnak szüksége van egy olyan játékosra, aki hosszútávon a 33 éves Michael Carrick helyettese lehet. Így érthetõ, hogy miért volt egyik elsõdleges célpontja Schneiderlin.

 

Morgan hasonlóan hatékony játékosnak bizonyul a statisztikák alapján mint a United játékosai azonos poszton. A francia passzpontossága csak egy hajszállal marad el Carrickétõl, ha a 2014/15-ös szezont nézzük.

 

Viszont, mint láthatjuk Schneiderlin több kulcsfontosságú passzt adott mérkõzésenként, mint az angol válogatott játékos. Valamint Schneiderlin tavaly 20 alkalommal hozta helyzetbe csapattársait, míg Carrick csak 8, Blind pedig 17 alkalommal.

 

 

Schneiderlin azon ritka középpályások egyike, aki képes rendkívül finoman, de roppant hatékonyan játszani a védekezõ posztján. Tavaly a Chelsea játékosa, Matic volt az, aki több mint 79 alkalommal ütközött meg a középpályán ellenfeleivel. Schneiderlin átlaga 2,6/ mérkõzés, míg Carrické 1,7 meccsenként.

 

A statisztikák alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy Morgan benne van a legjobb négy opcióban a United számára, akit szerzõdtethetnek a posztra. A névsort még ki lehetne egészíteni Fernandinhoval (City), Maticcsal(Chelsea) és Coqelinnel (Arsenal).

 

A fent említett négyesbõl az ütközések számát tekintve Schneiderlin az egyik legjobb és pontos is, ami a két legfõbb tulajdonság egy védekezõ középpályás szemszögébõl. Valamint 26 mérkõzésen szerzett 4 gólt, amivel szintén a legjobbak között szerepel a posztján. 

 

Igaz a francia nem rendelkezik akkora nemzetközi tapasztalattal, mint Bastian Schweinsteiger, viszont van két elõnye a némethez képest. Morgan fiatalabb 5 évvel és rendelkezik években mérhetõ Premier League tapasztalattal is. 

 

Nagy lépés lesz ez Schneiderlin számára, ám õ készen áll arra, hogy megmutassa miért érdemes arra, hogy a Unitedben játszhasson.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!