Manchester United 3 - 2 Southampton

A bombagólok mérkőzésén 3-2-re gyűrte le a Manchester United a Southampton csapatát. Ezzel, mivel az Arsenal döntetlent játszott kora délután a Tottenhammel, újra a negyedik pozícióba lépett fel a csapat.


Mondhatnánk, hogy meglepetésekkel teli hazai csapat lépett a pályára, de a sérüléshullámnak köszönhetően semmi meglepő nem volt felfedezhető a kezdőcsapatban. A Szenteknél Mario Lemina, Danny Ings és Michael Obefami nem léphetett pályára sérülés miatt. A legfájóbb Ings hiánya lehet a Southampton számára, hiszen a játékos vezeti a házi góllövőlistát hét találattal.

 

Az első öt perc igencsak ígéretesre sikerült. Előbb Romelu Lukaku szerezhette volna meg a vezetést Pogba labdája után, de sajnos a kapusba rúgta közvetlen közelről. A negyedik percben Pereira tekert kapura, aminek Gunn alászaladt, így lett belőle veszélyes lövés. Nem sokkal később McTominay-t kellett ápolni, miután összefejelt Lindelöf-vel, de szerencsére nem lett komolyabb baja a fiatal skótnak. Az első negyedóra vége a vendég csapaté volt. Előbb Vestergaardról maradtak le a védők, aki azonban fölé fejelt, majd Bertrand esett el Smalling mellett, büntetőt reklamálva, de ez szóba sem jöhetett.

 

A 26. percben valószínűleg a forduló gólját szerezte a Soton. Valery 25 méterre a kaputól felvarrta a bal felsőbe telerüszttel a labdát. De Gea beleért, de hárítani már nem tudott. 0-1. Az első néhány perc helyzetei megbosszulták önmagukat, hiszen azóta nem sok érdemleges esemény történt a vendégek kapuja előtt.

 

 

Szinte nézni is fáj, mennyire elszerencsétlenkedte az újabb helyzetét a hazai csapat. Sanchez tálalt remekül Shaw elé, aki középre gurított, de se Lukaku, se Rashford nem találta el megfelelően a labdát, így tovább gurult a játékszer és nem is lett belőle ismétlés. Két perccel később Pereira csavart középre, de sajnos a belga csak csúsztatni tud rajta. Ha formában lenne, már akár mesterhármast is szerezhetett volna.

 

A félidő vége előtt Bertrand kapott sárgát egy igazi megyei stílusú pároslábas szerelés után, ami szerencsére nem találta telibe az ellenfelét. Ezért gond nélkül piros lapot is kaphatott volna. A játékrész végén egy góllal vezettek a Szentek. Bár több ígéretes helyzetet alakítottak ki a Vörös Ördögök, sajnos nem tudtak elérni komolyabb eredményt a lehetőségekből.

 

A második félidő elején Alexis Sanchez is megsérült. Végre megkaphatná az esélyt a bizonyításra, de ő is tovább gyarapítja a kényszerből távolmaradók listáját. Diogo Dalot érkezett a helyére. A fiatal védő gyakorlatilag az első érintéséből gólpasszt jegyezhetett volna, de Rashford melléfejelte a próbálkozást. Egy perccel később megszületett a forduló másik legszebb gólja, ha lehet ilyet mondani, miután Pereira bombázott kapura és ő is, mint a másik oldalt Valery, a bal felső sarokba talált. 1-1

 

Pár perccel az első gól után érkezett a második is. A belga óriás most nem hibázta el. Remek labdát kapott Pereirától és a hosszú alsóba gurított a kapus mellett. Shaw szerepét is ki kell emelni a támadásban, hiszen az ő felfutása kellett ahhoz, hogy helyzetig jusson a csapat. 2-1.

 

Az egy passzos játék kiválóan működött a mérkőzésen, jó pár helyzetet tudott kialakítani a hazai csapat, amit a Southampton rendre nem tudott könnyen levédekezni. Az elmúlt néhány évben ez a stílus nem tükröződött vissza a Vörös Ördögök játékán. Elégedett lehetett az edző és a szurkolók is.

 

De ahogy az lenni szokott, az egy gólos előny nem számít életbiztosításnak. Armstong és Young ütközött a United 16-osának előterénél és a játékvezető befelé ítélte a szabadrúgást, miután mindkét fél kisebb ápolásra szorult. És Ward-Prowse meg is szerezte a forduló újabb egyik legszebb gólját, akármennyire is elcsépeltnek hangzik. Kiválóan tekert a jobb felső sarokba a sorfal fölött, a spanyol hálóőrnek esélye sem volt a hárításra. 2-2. Kezdődhet újra a mérkőzés.

 

Szűk tíz perccel a vége előtt Fred érkezett Pereira helyére, annak reményében, hogy életet tud verni a csapat játékába, hiszen a gól óta inkább a Szentek tartották nyomás alatt az ellenfelüket, mint fordítva. A brazil megérdemli a pihenést a gólja és a gólpassza után.

 

 

Romelu Lukaku pedig nem hagyta, hogy a Soton örüljön a végén, hosszú passzolgatás után remek technikával tekert a jobb alsó sarokba. Solskjaer megint tökéletesen nyúlt bele a mérkőzésbe, előbb Dalot Pereirának, majd Fred adott gólpasszt Lukakunak. 3-2. A hosszabbítás negyedik percében Rashforddal szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, így büntetőt ítélt Stuart Attwell. Azonban Paul Pogba lövését védte lábbal a kapus. Nagy szerencséje, hogy vezetett a csapat, mert ezért komolyabb fejmosásra számíthat még így is, a mérkőzés után.

 

A Manchester United szép játékkal, bombagólokkal tarkított mérkőzésen győzte le a tisztesen helytálló Southampton, mellyel fellépett a 4. helyre, három pontra megközelítve a Tottenham Hotspur csapatát.

 

 

 

Premier League, 29. forduló
Manchester United 3-2 Southampton
Old Trafford

 

Vezette: Stuart Attwell

 

United: De Gea, Shaw, Lindelöf, Smalling, Young, Pogba, McTominay, Pereira (Fred 82.), Sanchez (Dalot 52.), Lukaku, Rashford (Chong 90+5.)

Nem használt cserék: Grand, Bailly, Rojo, Gomes

 

Southampton: Gunn, Bednarek, Yoshida (Gallagher 90.), Vestergaard, Valery, Ward-Prowse, Romeu, Hojbjerg, Bertrand, Redmond, Austin (Armstong 63.)

Nem használt cserék: McCarthy, Elyyounoussi, Slattery, Stephens, Targett

 

Gólszerző: Pereira 53' Lukaku 59', 89' ill. Valery 26', Ward-Prowse 75'

 

Sárga lap: Lukaku, Pogba ill. Bertrand


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!