Manchester United 1-1 Southampton FC

Ismerős forgatókönyv alapján a Vörös Ördögök 20 percig fociztak, majd kaptak egy gólt és megelégedtek az 1 bajnoki ponttal. Mondjuk a kezezéseket ma sem igazán lehetett követni, de ez sem kéne meglepjen senkit.


Már egy ideje várjuk az áttörést a csapat részéről, Rangnick munkájának gyümölcsét, Ronaldo gólját és ez mind-mind esélyes volt eme csodás szombat délután, amikor Manchesterben szakadt az eső. Azért nem volt annyira vészes, mint legutóbb a Burnley ellen, szóval öröm az ürömben.

 

El sem kezdődött még a mérkőzés, de a vendégek taktikája nyilvánvaló volt: high-press és gyors támadások. Ez részben megváltozott azáltal, hogy Romeu beállt középhátvédnek, de a gól után visszaállt a középpályára és egyszerűen nem volt konkurenciája a hazaiak közül.

 Az 5. percben Sancho tör be majd teszi Bruno elé a labdát, de Romeu elpöccinti a portugál elől, amire a bíró kirúgást int, a szurkolók nem kis felháborodására. Rögtön ezután Jadon Ronaldo elé varázsolt egy gyönyörű labdát, aki elvitte a kapus mellett és ballal próbálta a hálóba irányítani, de a lövés gyengére sikeredett és Perraud épp időben tudott tisztázni.

 

 

A következő helyzet már a vendégeket illette meg, viszont három esélyből egyszer sem sikerült kapura küldeni a lasztit. Walker-Peters kapta jobb szélen, viszont a beadása Adams válláról kifelé pattant és Ward-Prowse lövését Shaw blokkolta. Ismét indult a United kontra, viszont Forster védeni tudott. Szinte lehetetlen, hogy a mérkőzés gól(ok) nélkül végződjön, hisz oda-vissza játék van és nagyon pörög mindenki a pályán.

A 13. percben Rashford kap egy jó labdát a jobb szélen és el is indulna vele a kapu irányába, de Salisu ellöki róla. Negyed óra elteltével megszületett az első vendég szöglet is, de röviden végzik el és a hazaiak tisztázni tudnak.

Pogba igazán jól mozgott a középpályán és Fernandes is rengetegszer utasította csapattársait, viszont a jeget nem sikerült megtörniük. Egy nem túl átgondolt becsúszás után megszületett a mérkőzés első sárgalapja: Rashford kapta a Perraud elleni szabálytalanságért. Nem volt sok benne, de élőben tényleg úgy tűnt, mintha elkaszálta volna a franciát.

Kezdtek egyre jobban játszani a Vörös Ördögök, viszont a Szentek védelme töretlenül állt és minden alkalommal hárítani tudtak. Talán épp ezért döntött Bruno úgy, hogy a középpályáról átemeli a labdát a védősoron és pontosan Rashford elé teszi - hátha lesz belőle valami. Sejtése beigazolódott, hiszen Marcus egyből kapura indult majd a bal szélen érkező Sancho elé tette be laposan a labdát. Walker-Pieters becsúszva próbált menteni, de nem tudta elcsípni a labdát és Jadon lövése végül róla pattant a kapuba. Az állás 1-0, a hazai szurkolók végtelen örömére.

 

 

A 26. percben Salisu szándékosan belenyúl Bruno újabb magas indításába, viszont Attwell úr nem lát benne semmi szándékosat. Ezt ugye már megszokhattuk tőle az utóbbi 2 mérkőzésen, hiszen ő ült a VAR képernyők előtt.

5 perccel később újabb bírói bravúr: McTominay talpalt oda Elyounoussi bokájára, szól a síp és szabadrúgás, de Tom ezúttal nem részesül szankcióba - gondolta minden egyes TV néző. A bíró odasétál a még mindig földön fetrengő játékoshoz, majd zsebébe nyúl és megszületik a sárga - annak a McTominay-nek kiosztva, akit fél perccel előbb "futni hagyott". Persze nem volt szép a talpalás, de azért ez így tényleg nem elfogadható bíráskodás.

Mivel hátrányba kerültek a vendégek, Romeu is visszakapta helyét a középpályán, így fellépett kényszerítőzni egyet a 16-os szélén. A végeredmény egy S. Armstrong lövés lett, ami nem sokkal kerülte el a kapufát és az oldalhálóban kötött ki. Talán ideje lenne felébrednie a hazai védőknek. 

 Támadó fronton nem lehetett panasz, hisz Bruno folyamatosan kereste Ronaldo-t a labdáival vagy indította a szélen játszó Sancho-Rashford párost.

A 41. percben balról érkezett egy magas labda, amit S.Armstrong nem igazán tudott átvenni vagy bármilyen formában megszelidíteni, így csak egy gyenge lövést tudott produkálni és De Gea könnyedén védett. Nincs baj, de látszik már, hogy a mai sem lesz egy egyszerű mérkőzés.

 

 

Szünet előtt még Perraud tudott táncolni egyet a 16-os szélén, de laposan megküldött lövése nem jelentett különösebb gondot a spanyol kapusnak. A hazaiak válasza egy Pogba gól lett volna, de sajnos az őt helyzetbe hozó Ronaldo  méteres lesről indult.

Ole távozása óta Jadon Sancho 4 gólt szerzett, ebből 2 az utóbbi 3 mérkőzésen született. Úgy látszik jót tesz neki a játékidő és kezdi megtalálni a helyét a csapatban.

 

FÉLIDŐ

A United mellett szól a 300 mérkőzése tartó veretlen sorozat, amikor vezetnek a félidőben. (278 győzelem, 22 döntetlen) Ezzel szemben a Soton a legutóbbi 15 mérkőzésén kikapott, amikor hátránnyal zárták az első félidőt.

Az újrakezdést követően sok nézőnek déja-vu érzése lehetett, hiszen a legutóbbi Jay Rodriguez egyenlítő gól másolatát láthatták -szinte percre pontosan ugyanakkor-, azonban ez alkalommal Shay Adams lőtte el De Gea mellett a labdát, ami a kapufáról a gólvonal mögé pattant. 1-1.

 

 

Olyan gyorsan jött a gól, hogy talán a hazaiak észre sem vették amint a vendégek védelmében már nem Bednarek, hanem Stephens áll - valószínűleg sérülés miatt történt a csere.

Enyhe pánikot lehetett érezni a csapaton, amikor az 54. percben Broja lövését De Gea-nak mentenie kellett. A csatár mindezt úgy tette, hogy tudomást sem vett a mezét rángató Shaw-ról, a bíró ellenben nem volt ennyire elnéző az angol balhátvéddel és sárgalappal honorálta a gesztusát.

Pár perccel később Walker-Pieters kezdett el kézilabdát játszani a bal szélen, amit csodával határos módon Attwell úr meglátott és szabadrúgást ítélt. Bruno elfutott a labda fölött, Shaw adta be végül és egy kis kavarodás után Maguire próbálta kapura pöccinteni, de nem okozott túl nagy problémát a kapusnak ezzel.

60. perc – Nyugodtságnak helye nincs, mindenki tűkön ül, hisz Broja szinte elcsípte a labdát De Gea lábáról. Nem sokkal ezután Shaw emelte be a védők mögé és Ronaldo lőtte kapura ballal, de Forster hárított. A labdát McTominay csípte el, majd Dalot lőtt rá jobbról de sajnos ebből sem lett gól.

 

 

Rashford indul megint kapura, de hirtelen kifogy a pálya a lába alól, míg a másik kapunál Broja próbál bravúrozni, de nem sikerül átemelnie és kapuba juttatnia a spanyol hálóőr válla fölött a labdát.

75. perc – Elanga érkezett McTominay helyére, ami felállás váltást is jelentett egyben: Bruno-Pogba középpálya, Elanga jobb szélen, Sancho bal szélen és Rashford-Ronaldo csatárpáros elöl.

Nem meglepő módon Lingard váltotta Rashfordot és így Elanga kapta meg a 10-es posztot Ronaldo mögött. Érezni lehetett, hogy a Szentek abszolút időhúzásra mennek, míg a szurkolók folyamatosan az „Attack, Attack, Attack!” jelszóval bíztatták a hazaiakat.

88. percben Broja tudott meglépni Maguire mellől, de aztán úgy döntött, hogy büntetőre játszik, ami végül nem igazán jött össze neki. Persze az játék folytatását nagyban nehezítette azon tény, miszerint a United védője rálépett a földre került csatár lábára – viszont nagy valószínűséggel ez nem szándékosan történt.

 

Végső sípszó, 1-1. Ami talán még ennél is sokkolóbb az a sárga lapok mutatója: United 4, Soton 0. Így kapásból, volt két kezezés, számtalan Pogba és Bruno felrúgás és egy mezrángatás Perraud részéről ugyancsak Pogba ellen, de azért amikor Ronaldo picit meglöki a védőjét már egyból szól a síp - az időhúzásokról nem is beszélve. Ez már csak ilyen, úgy látszik..

 

Premier League, 25. forduló
Manchester United 1-1 Southampton FC
Old Trafford

 

Vezette: Stuart Attwell

 

Southampton: Forster - Perraud, Salisu, Bednarek(Stephens 46.), Walker-Pieters - Elyounoussi(Livramento 71.), Romeu(Diallo 90+5.), Ward-Prowse, S. Armstrong - Adams, Broja

Nem használt cserék: A. Armstrong, Caballero, Djenepo, Long, Smallbone, Valery

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Maguire, Shaw - McTominay(Elanga 76.), Pogba - Rashford(Lingard 82.), Fernandes, Sancho - Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Jones, Lindelöf, Mata, Mejbri, Telles, Wan-Bissaka.

 

Gólszerző: Sancho 21' illetve Adams 48'

 

Sárga lap: Rashford, McTominay, Pogba, Lingard


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!