Cantona visszatért a profi futballba

Az egykori United legenda visszatért a profi játékhoz, miután elfogadta a New York Cosmos futball igazgatói állását.


Az amerikai franchise - az 1970-es években vált világhírûvé, amikor olyan nagy neveket tudtak magukhoz csábítani, mint Pelé és Franz Beckenbauer - ötször nyerte meg a NASL bajnokságot mielõtt 1985-ben összeomlott.

De visszatértek egy teljesen új, brit vezetõséggel és reményeik szerint ismét fényesen ragyognak majd a jövõben is.

Pelét visszahozták tiszteletbeli elnöknek és az új vezetõség Eric Cantonára, az egykori Manchester United legendára bízná a csapat ügyeit.

"Nagy megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok a legendás New York Cosmos csapatához" - mondta "Erik király". "Ez egy nagy projekt, egy csodálatos projekt."

"A Cosmos nagyon erõs, remekül dolgoztak és hatalmas múltjuk van. Igazi keveréke a mûvészetnek és a futballnak."

Cantona feladata az lesz, hogy felkészítse a csapatot a 2013-as újjászületésre, amikorra terveik szerint a húsz tagú MLS egyik csapata lennének.

 

 



"Minden tõlem telhetõt meg fogok tenni annak érdekében, hogy segítsem a klubot annak érdekében, hogy az Egyesült Államok elsõ számú csapata legyen ismét, majd késõbb a világ egyik legmeghatározóbb klubjává váljon" - folytatta francia.

1997-ben Cantona karrierje idõ elõtt, mindössze 30 évesen véget ért, a profi futballt követõen néhány filmben bukkant fel, valamint a francia strandlabdarúgó válogatottat irányította.

A 44 éves egykori játékost a klub elnöke, Paul Kemsley mutatta be, aki egykor a Tottenham alelnöke volt és aki közeli barátságot ápol Sir Alan Sugarral és a Newcastle tulajdonosával Mike Ashleyvel is.

A Cosmos alelnöke David Beckham egykori menedzsere, Terry Byrne, míg a stábban a korábbi liverpooli igazgató, Rick Parry is szerepet vállal és az egykori Coventry és USA válogatott szélsõ, Cobi Jones lett a sportigazgató.

Egyes spekulációk szerint David Beckham LA Galaxy szerzõdésének 2012-es lejárta után csatlakozik majd a klubhoz.
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!