Cavani híres gólörömére adott magyarázatot

Sajátos mozdulatainak hátterét világította meg a csatár.


Edinson Cavani a Fulham elleni egyenlítő gólja után ismételten elővette repertoárjából a már védjegyévé vált ünneplési formát.

 

Korábbi csapattársa, Alphonse Areola tett arról, hogy a második félidőben ne szerezhesse meg újabb találatát az uruguayi, aki immáron 5-nél jár a Manchester United színeiben.

 

A Ligakupa negyeddöntőjében Eric Bailly emlékeztette gólja után Cavanit, hogy mutassa be az íjász elnevezésű gólörömét.

 

A United Review-nak adott interjúban a 7-es a jellegzetes mozdulat mögött meghúzódó okokat tárta fel.

 

 

"Ez egy hosszasan visszanyúló történet, ami összefonódott hazánk történelmével és az őslakos Charrúákkal" – magyarázta a gólvágó.

 

"A kislányomnak, Indiának a neve is egyfajta utalás az őseinkre."

 

"Szóval az a nyíl, amit ilyenkor előveszek, és amivel tüzelek, egy olyan szimbólum, amellyel a gyermekem nevére és az országom őslakosaira is utalok."

 

"Különleges jelentése van, ügyelek rá, hogy minden gól után bemutassam."

 

A Charrúák dél-amerikai indiánok voltak, akik a Rio de la Plata torkolatvidékén (Uruguay és Argentína határán) folytattak félnomád életformát, és a krónikák szerint vadászattal és gyűjtögetéssel foglalkoztak, majd később szarvasmarhákat tartottak. Cavani ősei igazi harcosok voltak, remekül bántak az íjjal, de bolát, parittyát és lándzsákat is használtak.

 

A 33 éves labdarúgó által 118 alkalommal képviselt uruguayi labdarúgó-válogatott a "Los Charrúas" becenevet viseli, és úgy vélik, az ősöket jellemző rendíthetetlen mentalitás a mai játékosok harci szellemében is megmutatkozik.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!