Mata: Shawért gyõztünk

Juan Mata a Manchester United 3-2-es Southampton elleni gyõzelmét Luke Shawnak ajánlotta, aki hét közben elszenvedett súlyos lábtörése miatt a szezon nagy részét kénytelen lesz kihagyni.


Shaw fantasztikusan kezdte a 2015/2016-os szezont, és kétség kívül nagyon várta, hogy egykori klubja, a Southampton ellen játszhasson ezen a hétvégén, egészen a PSV Eindhoven elleni, keddi Bajnokok Ligája mérkõzésen elszenvedett kettõs lábtöréséig.

 

Ebbõl kifolyólag a 19 éves védõ csak televízión keresztül nézhette a vasárnapi összecsapást, azzal azonban elégedett lehet, hogy Anthony Martial (2), illetve Juan Mata góljaival igen értékes gyõzelemmel távozhattak Dél-Angliából.

 

A mérkõzés után a Sky Sportsnak nyilatkozva Juan Mata gyorsan sietett is barátja, és csapattársa számára felajánlani kitûnõ eredményüket:

"Nagyon sajnáljuk Luke-ot" - magyarázta a spanyol középpályás.

 

"Természetesen hatalmas balszerencse, ami vele történt, de tudja, hogy mellette vagyunk, ezt a gyõzelmet pedig érte arattuk."

 

A Vörös Ördögök gyorsan hátrányba kerültek a St. Mary's-ben Graziano Pelle gólját követõen, Mata pedig elismerte, ez teljesítményük növelésére kényszerítette õket.

 

"A Southampton ellen nagyon nehéz játszani, amely maga javára fordította a mérkõzést, mert nagyon rosszul játszottunk az elsõ félórában" - tette hozzá.

 

"Õk voltak a jobb csapat, és sokkal több helyzetet kidolgozva több gólt is szerezhettek volna, de az elsõ gólunkkal ezen változtatni tudtunk."

 

"A második félidõben jól kezdtünk el játszani, Martial pedig megszerezte a második találatát is. Én szereztem a csapat harmadik gólját, és onnantól kezdve tartottuk a labdát, és irányítottuk a mérkõzés folyását. Természetesen a Premier League-ben az utolsó pillanatig ki kell tartanod, ha pontokat akarsz szerezni."

 

 

Mata szerezte a csapat azon gólját a második negyvenöt perc közepén, amely végülis a gyõzelmet jelentette, azt követõen, hogy Memphis Depay a kapufát találta el egy olyan passzsorozat után, amelyben 44 alkalommal járt a labda manchesteri lábról-lábra, anélkül, hogy a hazaiak hozzáértek volna.

 

"Memphis fantsztikus volt, mi pedig megpróbáltuk megtartani a labdát, és sikerült is rést találnunk a falukon ahhoz, hogy lõjünk."

 

"Szerencsére a labda hozzám pattant, és sikerült jól befejeznem a helyzetet. Abban a pillanatban fantasztikusan játszottunk."

 

Amikor arról kérdezték, hogy ez volt-e a legjobb, csapatjáték után szerzett gól a szezonban, Mata így felelt:

"Szerintem igen. Nagyszerû pillanatok voltak. Ahogy passzoltuk, járattuk a labdát, az, ahogyan akarunk játszani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!