Darmian: Utam a Unitedbe

Matteo Darmian elárulta, a 2014-es világbajnokságon való részvétele adott számára elég önbizalmat ahhoz, hogy olyan gyors fejlõdésen menjen keresztül karriere, hogy végül a Manchester Unitedhez igazolt.


Az Inside United novemberi számában adott exkluzív interjúban az olasz bekk többek között beszélt róla, milyen idõket élt meg attól kezdve, hogy az AC Milan ifjúsági csapatától eljutott a Vörös Ördögök kezdõjéig.

 

A sokak által az egyik legokosabb nyári igazolásnak tartott játékos nyerte a szezonban az elsõ Hónap játékosa címet, miután gyorsan, és jól tudott alkalmazkodni a Premier League légköréhez. Az elõzõ hétvégén Darmian megszerezte elsõ gólját az olasz válogatott színeiben az Azerbajdzsán elleni 3-1-es gyõzelem során, amellyel az Azzurri biztosította részvételét a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon is. Azonban a 2014-es, brazíliai világbajnokság meglepõ kerettagsága hozta meg számára a felé irányuló globális érdeklõdést.

 

Darmian sorozatos jó teljesítménye a Torinoban behívót ért Cesare Prandelli szövetségi-kapitánytól a torna elõestéjén, és Olaszország mindhárom mérkõzésén kezdõként léphetett pályára a világeseményen.

 

"Minden olyan gyorsan történt" - mondta Matteo az Inside Unitednek.

 

"Ez természetesen önbizalmat adott nekem. Világbajnokságon játszani azt jelenti, hogy a világ legerõsebb csapataival, és azok legjobb játékosaival kell megküzdened. Úgyhogy ez személyes szempontból több biztosságot és biztonságot adott számomra."

 

 

Egy évvel késõbbi Unitedbe való átigazolása egyértelmûen egy újabb mérföldõ Darmian életében, az Angliába való költözés pedig új kihívást jelentett számára.

 

"Néztem a Premier League-t a televízióban, azt pedig mindenki tudja, hogy talán ez a világ legjobb bajnoksága" - tette hozzá.

 

"Úgyhogy, amikor hívást kaptam a Unitedtõl, egyáltalán nem kellett kétszer gondolkodnom rajta."

 

"Ez egy nagyon nagy lépés volt a karrierem szempontjából, személyesen pedig egy hatalmas kihívás, amit úgy éreztem, hogy nem szabad veszni hagynom. Természetesen a Manchester United nem csak Anglia, hanem a világ egyik legnagyobb klubja. De emellett óriási történelemmel rendelkezik, így minden egyes faktor megkönnyítette a döntésemet."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!