Darmian kitálal Unitedes jövõjérõl

A híresztelésekkel ellentétben Matteo Darmian nem kíván visszamenekülni Olaszországba a nehéznek bizonyuló debütáló szezonját követõen a Manchester United csapatából.


Egyre hevesebben lehetett arról hallani az elmúlt hetekben, hogy a Juventus szeretné visszacsábítani szülõhazájába a 26 éves bekket a januári átigazolási idõszak folyamán.

 

A Vörös Ördögök menedzsere, Louis van Gaal pont az olasz bajnoki címvédõt gyõzte le nyáron, amikor a városi rivális egyik legjobbját próbálta megszerezni Massimiliano Allegri.

 

A Torino végül 14 millió fontot kapott Darmianért, aki pályafutása során elõször egy új országban próbálhatta ki magát.

 

Ez azonnali mesteri húzásnak tûnt a United sebezhetõ védelmének jobboldali helyrehozására, azonban Darmian korai jó teljesítménye amilyen váratlanul jött, olyan váratlanul tûnt is el, kezdeti lendülete visszanyerésével pedig azóta is próbálkozik.

 

Természetesen a teljesítményében történt visszaesés azonnal táptalajt szolgáltatott azoknak a pletykáknak, miszerint Darmian boldogtalan az Old Traffordon, azonban a szélsõvédõ kijelentette, maradni kíván a Unitednél.

 

"Boldog vagyok itt a csapattal, a stábbal és a várossal. Boldog vagyok itt, úgyhogy megpróbálom figyelmen kívül hagyni a pletykákat. Szeretném folytatni az utamat, mindössze ennyi számít" - kezdte Matteo a Manchester Evening News-nak.

 

"Szerintem a menedzser elégedett a fejlõdésemmel, az edzéseken pedig napról-napra próbálok elõrébb lépni. Amikor a menedzser lehetõséget ad számomra, megpróbálom a tõlem telhetõ legjobbat nyújtani és segíteni a csapatot."

 

 

Darmian jobboldali bekk pozícióban kezdte meg manchesteri pályafutását, ám Luke Shaw szeptemberi kettõs lábtörése azt jelentette, hogy idõnként az olasz játékosnak baloldalon kellett bizonyítania.

 

Szombaton, a Sheffield United elleni FA kupa mérkõzésen a jobboldalon kapott szerepet, és ez az, ahol Darmian a legboldogabb.

 

"Jobboldalon érzem magamat a legkényelmesebben. De nem jelent problémát az se, ha a baloldalon kell játszanom a menedzser kérésére. Mindig megpróbálom a legjobb teljesítményt nyújtani, bárhol is számítsanak rám" - tette hozzá.

 

"Volt korábban egy térdín sérülésem, a visszatérés pedig nem volt könnyû. Néha ez mentálisan is hatással van rád. Ez nem könnyû. De most jól érzem magam. Úgy szeretnék játszani, ahogy a szezon kezdetén tettem, és az, amin dolgoznom kell."

 

Kritikák kereszttüzébe került a United, miután csak egy nehezen kiszenvedett 1-0-s gyõzelmet tudtak aratni a Sheffield United elleni FA kupa mérkõzésen, ám miután egy héttel korábban a Premier League-ben legyõzték a Swansea City-t is, a novemberi West Brom és Watford elleni gyõzelmeket követõen sikerült újra egymás után két gyõzelmet aratniuk.

 

Most Darmian pedig abban reménykedik, megkezdett sorozatukat tovább nyújthatják kedden, amikor a St. James' Parkba látogatnak a Newcastle vendégeként.

 

"Folytatnunk kell azt az utat, amelyet megkezdtünk az új évben. Legyõztük a Swansea-t és továbbjutottunk az FA kupában, így muszáj tovább mennünk elõre."

 

"Egy gyõzelem segíthet az önbizalmunk növelésében. Most a Newcastle elleni mérkõzésre kell felkészülnünk. Rehabilitálódnunk kell és arra a mérkõzésre koncentrálni."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!