Southampton 1-2 Manchester United

Alacsony színvonalú találkozón 0-1-rõl fordítva jutott tovább a Manchester United.


Bemutatkozott a Vörös Ördögök elsõ csapatában Anders Lindegaard (és nem Lindergaard, kedves FA - a szerk.), aki bár gólt kapott, mégis összességében egy remek debütáló teljesítményt mutatott be.

Ismét az ellenfél került elõnybe ahogy mostanában történik, ám a United megint képes volt fordítani, ezzel bejutott az FA kupa legjobb 16 csapata közé.

Csapatok:

Southampton: Bialkowski, Butterfield, Fonte, Seaborne, Harding, Oxlade-Chamberlain, Schneiderlin, Chaplow, Do Prado, Lambert, Barnard.
Cserék: Davis, Richardson, Dickson, Martin, Gobern, Doble, N'Guessan.


Man Utd: Lindegaard, O'Shea, Evans, Smalling, Fabio, Gibson, Anderson, Scholes, Obertan, Hernandez, Owen
Cserék: Kuszczak, Brown, Berbatov, Rooney, Giggs, Nani, Bebe

A mérkõzés elég lassú tempóban kezdõdött, egyik csapat sem rontott a másiknak, bár az látszott az elsõ pár perc elteltével, a Southampton a kezdeményezõbb.

A 7.percben sikerült is betalálniuk Lindegaard kapujába. Hardingot ugratták ki, aki az elvetõsõ debütáló kapus mellett 12 méterrõl a hosszú alsó sarokba pörgetett, ám a Szentek szerencsétlenségére a partjelzõ - jogosan - lest jelzett. Maradt a 0-0, de figyelmeztetõ jel volt ez a United részére.

 Három perccel késõbb majdnem Owen szerzett gólt, kisodródva jobbról talán be akarta adni a labdát és lecsúszott, de így lett veszélyes, ám a hosszú kapufa belsõ felérõl végül kifelé pattant a labda. Ha így akarta, akkor csak egy picit tévedett!

A 19.percben szabadrúgáshoz jutott a Southampton. Lambert állt a labda mögé, mely 25 méterre volt Lindegaard kapujától. A hazai játékos a kapu bal felsõ sarkát célozta meg, de csavarása fölé szállt.

Négy percre rá ismét Lambert próbálkozott, most 30 méterrõl lõtt, de ahogy elõbb, ez a próbálkozás is a kapu fölé szállt.

Fél órának kellett eltelnie ahhoz, hogy a vendégek kezdjék átvenni a mérkõzés irányítását, egyre többet tartották a labdát, de veszélyeztetni nem tudtak. A középpálya rendkívül pontatlan volt, így a csatárokhoz nem jutott el a labda. Owen többször lépett visszább, hogy megjátszható legyen és ezzel megpróbálja megbontani a hazai védelmet, mely következtében akár Hernandezt lehetett volna kiugratni, de az említett pontatlanság miatt ez nem sikerült.

A félidõ utolsó öt percében könnyed labdázgatás folyt a középpályán, mintha már mindkét csapat a szünetet várta volna. De mint kiderült, csak az egyik volt ezzel így. Ugyanis a 44.percben majdnem gólt szereztek a hazaiak. Jobbról belõtt labda alá futott Smalling, így az embere fejelni tudott, de a fejes fölé szállt.

A félidõ utolsó percében Evans fejelt röviden saját tizenhatosán belül, a labda Chaplow elé került, aki tolt egyet a kapu irányába, majd bõdületes erõvel kilõtte a kapu közepét. Lindegaardnak esélye nem volt a lövés hárítására, Smalling pedig már nem ért oda, hogy megpróbáljon menteni. 1-0 a hazaiaknak.

Ezzel az eredménnyel vonultak a csapatok a szünetre, a látottak alapján alacsony színvonal mellett, a hazaiak ha nem is sokkal, de többet tettek a vezetésért, amit végül sikerült is megszerezniük.

Sir Alex Ferguson a félidõben Fabio helyett Brownt küldte pályára, minden bizonnyal kényszerbõl, mert a brazil védõ nem teljesített rosszul, de 1-2 alkalommal elég csúnyán rácsúsztak.

A 47.percben Anderson végezhetett el szögletet, röviden passzolt Brownnak, aki visszatette a középpályásnak. Ando beívelte a labdát, Evans fejét találta meg, de a védõ fejese végül szögletre pattant egy hazai játékosról.

Az 53. percben Harding cselezgetett a United 16-os elõterében, sikerült bemennie Scholes és Smalling között, lövését azonban vetõdve, könnyedén fogta Lindegaard.

Az 58. percben kettõs cserét hajtott végre Sir Alex, Gibson és Anderson helyére jött be Giggs és Nani.

Öt perccel becserélést követõen Giggs végzett el egy szabadrúgást a bal oldalról, Evans fejesét azonban a hazai kapus fogta.

A két csere hatására kissé felpörgött a United, folyamatosan a hazai térfélen volt a labda, próbálták megfordítani az eredményt.

A 64. percben Owen vezette a védelemre a labdát, kitette Naninak a bal szélre, aki a védõjével szemben megindult az alapvonal felé, majd középre lõtt, ahol érkezett Owen,de a labda végül a kapu fölött elhagyta a játékteret.

Egy perccel késõbb azonban már a hálóban volt a játékszer. Obertan kavart egy kis bonyodalmat a jobb szélen, majd centerezett, labdájára pedig Owen remekül érkezve a jobb alsóba bólintott, 1-1!

 


A 70. percben Chaplow futott el a jobb szélen és adott be a kapu elé, de beadása minden Southampton játékos elõtt elment.

Egy percre rá szöglettel felérõ szabadrúgáshoz jutottak a Szentek, Gyorsan elvégezték kicsiben, majd Harding éles szögbõl kapura lõtt, de lövése elsuhant mindkét kapufa elõtt.

A 74.percben Obertan beívelése jutott el a hosszún érkezõ Nanihoz, aki 14 métrrõl lõtt, ám a kapus védeni tudott.

A 75,percben Owen szerzett labdát a hazai térfélen, egybõl Giggsnek passzolt, aki jó meglátás után szenzációsan ugratta ki Hernandezt. A mexikói estében belekotort a labdába, ami a kifutó kapus alatt a bal alsó sarokba került, fordított ismét a vendég csapat, 1-2!!!

 


Az utolsó negyed órára a United tartotta a labdát, a hazaiak nem tudtak, a vendégek nem akartak már támadni túlzottan, így maradt a 2-1 a Vörös Ördögök javára, mellyel bejutottak az FA kupa legjobb 16 csapata közé!

 

 

Southampton 1-2 Manchester United

Southampton, St.Mary's, 28433 nézõ

Vezette: Martin Atkinson

 

Southampton: Bialkowski, Butterfield, Fonte, Seaborne, Harding, Oxlade-Chamberlain, Schneiderlin, Chaplow(Gobern 84.), Do Prado(N'Guessan 80.), Lambert, Barnard(Dickson 73.)
Nem használt cserék: Davis, Richardson, Martin, Doble

Man Utd: Lindegaard, O'Shea, Evans, Smalling, Fabio(Brown 46.), Gibson(Giggs 58.), Anderson(Nani 58.), Scholes, Obertan, Hernandez, Owen 
Nem használt cserék: Kuszczak, Berbatov, Rooney, Bebe 

 

Gólszerzõk: Chaplow 45. illetve Owen 65. Hernandez 75.

Sárga lap: Butterfield

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Michael Owen


manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!