Friss hírek a sérültekrõl

Louis van Gaal megerõsítette, Matteo Darmian kihagyja a pénteki, Derby County elleni FA-kupa összecsapást, de nem hiszi, hogy a védõ sérülése komoly lenne.


Darmian még a Southampton elleni kudarc során ütközött Shane Longgal, ami után le kellett cserélni õt, így már az ötödik szélsõ védõ lett, aki a sérültek listáját növelte. Az olaszt Paddy McNair váltotta a pályán, õt pedig azonnal kórházba szállították, ahol alaposan kivizsgálták. Ám szerencsére hétfõn Instagramján jó hírekkel szolgált a szurkolóknak: "Mindenkinek köszönöm a támogatást, jól vagyok! Hamarosan találkozunk."

 

Van Gaal az MUTV-nek elmondta, Michael Carrick visszatérhet és január eleje óta - mikor a Vörös Ördögök a Sheffield Uniteddel játszottak a kupában - elõször szerepelhet a csapatban, de biztosan nem lesz végig a pályán a Derby County elleni összecsapáson.

 

A menedzser a sérültek jelenlegi helyzetérõl is beszámolt: "Többé-kevésbé ugyanaz a helyzet. Darmian most kiesett, de talán Carrick visszatér, de természetesen még nem képes 90 percet játszani. De nagyon jó, hogy visszatér. Darmiannal kapcsolatban nagyon pozitív hírek vannak. Nem súlyos nagyon, de a Derby ellen nem játszik."

 

 

Bastian Schweinsteiger még a Sheffield elleni találkozó második félidejében szenvedett sérülést, ami miatt kénytelen volt kihagyni a következõ három mérkõzést. Phil Jones január második napja óta - amikor a United 2-1-re legyõzte a Swansea-t az Old Traffordon - nem szerepelt és Van Gaal nem is tudja, mikor térnek majd vissza.

 

"Nem tudom azt mondani, hogy közel a felépülésük, mert mindig nagyon nehéz ezt megállapítani, hiszen egy sérülésnek külön fejleményei vannak, ami miatt ki kell várni" - folytatta a holland. "Edzeniük kell és igazodniuk a Premier League iramához, ami igen magas. Mikor több hetet kihagysz, több idõre van szükséged, hogy felvedd a ritmust."

 

Marcos Rojo, Antonio Valencia, Luke Shaw és Ashley Young továbbra is sérültek, visszatérésük nem várható a közeljövõben.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!