Mata véleménye a gyõzelemrõl

A meccs emberének megválasztott Juan Mata szerint a játékosok hozzáállása volt a legfontosabb a Shrewsbury elleni, 3-0-ra megnyert FA-kupa találkozón.


A klub hivatalos Twitter oldalán a szurkolók 68%-a szavazott a spanyol középpályásra, aki ezzel a meccs embere lett. Mata remekül teljesített és egy szép szabadrúgásgólt is szerzett.

 

Chris Smalling talált be elõször a mérkõzés folyamán, majd még a szünet elõtt Juan duplázta meg az elõnyt. Jesse Lingard állította be a végeredményt, ami után Mata elégedett volt a csapat teljesítményével, amivel Louis van Gaal srácai a legjobb nyolcba jutottak.

 

"Úgy vélem, nagyon különleges sorozat ez" - mondta az MUTV-nek. "Hatalmas történelemmel bír és rengeteg nehéz meccs jellemezte, mint amilyen ez is volt, úgy hiszem, jól teljesítettünk az elejétõl, ami kulcsfontosságúnak bizonyult."

 

"Az elejétõl kezdve nem hagytuk, hogy támadjanak és helyzeteket alakítsanak ki, ez jó volt. Volt néhány olyan taktikai elem, amikkel dolgoztunk, mert tudtuk, hogy öt védõvel állhatnak fel, de mégis az ilyen találkozókon a hozzáállás a legfontosabb, mert ha készen állsz a harcra, többnyire nyersz és ezt tettük most mi."

 

"Két gólt lõttünk az elsõ játékrészben és a második is jól sikerült, szóval jól végeztük a munkánkat."

 

 

Mata góljánál feltûnt néhány kérdõjel leshelyzet miatt, ám Mata megerõsítette, a szabályokat nem szegték meg.

 

"A Midtjylland csinálta ezt Dániában, ami után mi próbáltunk reklamálni. A játékvezetõk döntést hoztak, azt mondták, nem volt les, mert amint a labdát ellõttem, a csapattársak már a védõkkel voltak egyvonalban. Jó volt ez, mert azt hiszem, a kapus késõn látta meg a labdát és már nem tudott védeni."

 

Amikor saját, kiváló teljesítményérõl kérdezték, Mata beismerte, jól érezte magát a Greenhous Meadowban.

 

"Jól éreztem magam. Próbáltam a labdával megtalálni az üres területeket és szerintem gyorsabban játszottunk, sokkal többet támadtunk, több helyzetünk volt a gólszerzésre, mégis a legfontosabb az, hogy nem kaptunk gólt és a következõ mérkõzésre kell felkészüljünk."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!