U18: Stoke 1-2 United

Szombat délben a Manchester United U18-as csapata bezsebelte a következõ gyõzelmét idegenben, a Stoke City otthonában.


Barclays U18 Premier League, Merit Group / 2016 február 27 / Clayton Wood / Gólok: Scott 8, Boonen 77 illetve Brierley 62.

 

Charlie Scott elsõ félidei gólja és Indy Boonen 13 perccel a mérkõzés vége elõtti találata elég volt a gyõzelem megszerzésére a United csapatának, ezzel sikeresen elindítva az úgynevezett Merit Group fázist az U18-as Premier League-ben.  

 

Ez volt a két csapat elsõ találkozása a play-off szakaszban, miután a Stoke és a United már kétszer összemérte tudását az idei szezonban. A Vörös Ördögök bíztak benne, hogy nyújtani tudják a veretlenségi sorozatukat, de tudták, hogy a Stoke nem lesz könnyû ellenfél, s ez be is igazolódott a mérkõzésen.

 

Kiegyensúlyozottan indított mindkét csapat, a mérkõzés elején sok minden nem történt. Bár ez az állítás csupán a 8. percig érvényes, mivel akkor jött az elsõ valamirevaló helyzettel az elsõ gól is. DJ Buffonge szeretett volna áttörést, ám lövését a vonalon blokkolták, erre a labdára csapott le Scott, aki vezetéshez juttatta a United csapatát.

 

 

A Stoke City a következõ percekben válaszolhatott volna a gólra, ám sem Hakim Abdallah, sem Jacob Twyford nem volt képes átverni Oliver Byrne kapust. A United hálóõre kiváló teljesítményt nyújtott, különösen a mérkõzés elsõ részében.

 

Abdallah-nak nem volt szerencséje a 37. percben, amikor nagyon közel járt az egyenlítéshez. Lövését ismét a hihetetlen Byrne védte ki épphogy csak, lábbal. A Stoke a második félidõben még inkább feljavult.  

 

Abdallah megint lehetõséghez jutott, de lövése csúnyán elkerülte a kaput, egy perccel késõbb pedig Julien Ngoy ugyanarról a helyrõl, gyakorlatilag ugyanúgy próbálkozhatott, de szintén pontatlan kísérlet volt. Zak Dearnley is nagyon közel járt a gólszerzéshez és az eredmény növeléséhez, ennek ellenére egy perccel késõbb Theo Brierley ünnepelhetett, kiegyenlítve ezzel a Stoke örömére.

 

A gólt követõen, a 62.percben Tommy Martin, a Vörös Ördögök edzõje Buffonge helyére Boonent küldte fel. A csereként érkezõ fiatal játékosnak csupán negyed órára volt szüksége ahhoz, hogy gyõztes gólt szerezzen. A United kapitánya, Tyler Reid adott zseniális átadást a tizenhatos belsejébe Boonennek, aki közelrõl vehette be az ellenfél kapuját.

 

A mérkõzés végén a Stoke rákapcsolt és megpróbált mindent megtenni annak érdekében, hogy legalább kiegyenlítsék az eredményt, de a United profin védekezett és oldotta meg ezt a helyzetet.

 

United: Byrne; Reid, Scott, Dunne, Kenyon; Whelan, Kehinde; Gomes (Barlow 78), Gribbin, Buffonge (Boonen 62); Dearnley.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!