Van Gaal akadémista tizenegye

Louis van Gaal regnálása alatt 11, a Manchester United akadémiájáról kikerülõ játékosnak adott bajnoki debütálási lehetõséget.


A két góljával hõssé váló Marcus Rashford, James Weir és Timothy Fosu-Mensah is bemutatkozhatott a Vörös Ördögök mezében a Premier League-ben vasárnap, amikor 3-2-re legyõzték az Arsenalt az Old Traffordon.

 

Míg a United jelenlegi sérüléshulláma lehetõséget biztosított a felnõttek közötti bemutatkozásra a triónak, az is tökéletesen megvilágításra került, hogy Van Gaal milyen mértékben képes, és hajlandó támaszkodni a klub utánpótlásképzésébõl kikerülõ játékosokra a felnõtt csapatnál.

 

Lássuk, 2014 nyara óta ki az a 11 akadémista, akinek a holland menedzser bizalmat szavazott a Manchester Unitednél...

 

Tyler Blackett

 

 

Az elõzõ szezont a Blackpoolnál és a Birmingham Citynél kölcsönben töltve az eredeti posztja szerint középhátvéd Blackett a Van Gaal-éra elsõ tétmeccsén, kezdõként végigjátszva mutatkozhatott be, amikor az Old Traffordon 2-1-es vereséget szenvedett a Swansea City ellen a United. Blackett a 2014/2015-ös szezonban még további 10 mérkõzésen szerepelt, majd idén nyáron kölcsönbe a skót Celtichez került az egész szezonra.

 

Jesse Lingard

 

 

Ahogy Blackett, Lingard is a kezdõcsapat tagjaként vonulhatott ki Van Gaal elsõ szezonjának nyitófordulójában a pályára - azonban számára a mérkõzés a 24. percben véget ért a Swansea ellen, és súlyosan megsérült. Ez volt Lingard egyetlen pályára lépése a Premier League-ben abban a szezonban, januárban ugyanis a szezon végéig a másodosztályú Derbyhez került kölcsönbe. Ebben a szezonban azonban már 14 mérkõzésnél tart a bajnokságban manchesteri színekben, négy gólt szerezve.

 

Michael Keane

 

 

Van Gaal második manchesteri kispadon töltött mérkõzésén dobta a mély vízbe Michael Keane-t - elõször és utoljára. A fiatal bekk Smallingot váltotta a Sunderland elleni mérkõzés szünetét követõen nem sokkal. 2014. szeptemberében azonban kölcsönadták a Burnleynek, januárban pedig végleg szerzõdtették a Bordók. Keane azóta állandó tagja a Championshipben jelenleg listavezetõ gárdának.

 

Paddy McNair

 

 

McNair rengeteg játéklehetõséget kapott Van Gaaltól elsõ szezonjában, miután 2014. szeptemberében bemutatkozhatott a West Ham 2-1-es legyõzése alkalmával. Ezt követõen még 15 alkalommal jutott szerephez a felnõtt csapatban, a Unitednél produkált teljesítmény pedig behívót ért számára az észak-ír válogatottba is. Chris Smalling és Daley Blind idei szezonban mutatott formája azonban eddig csak limitált játékpercekhez juttatta ebben a szezonban.

 

Tom Thorpe

 

 

Míg McNair kezdhetett, addig Thorpe csak késõi csereként léphetett pályára Di Maria helyén azon a bizonyos West Ham elleni bajnokin. Thorpe 2011-ben csapatkapitánya volt az Ifjúsági FA-kupát nyerõ U18-as Unitednek, szerzõdése lejártával 2015. júniusának végén azonban ingyen távozott a klubtól, azóta pedig a másodosztályú Rotherham gárdáját erõsíti.

 

Andreas Pereira

 

 

Pereira elsõ Premier League-bevetése 2015. márciusában, a Tottenham ellen jött el, amikor a 77. percben csereként állhatott be a 3-0-ra megnyert mérkõzésen. A brazil középpályás fejlõdése új, 2018-ig szóló szerzõdést ért annak a szezonnak a végén, és azóta még négy szerepléssel bõvítette bajnoki szereplései számát ebben a szezonban.

 

Cameron Borthwick-Jackson

 

 

Meglepetésre került be novemberben a West Brom elleni meccsnapi keretbe, Marcos Rojo késõi cseréjeként pedig be is mutatkozhatott azon a mérkõzésen. A tinédzserkorú bekk azóta még hét alkalommal szerepelhetett a felnõttek között a bajnokságban, és minden jel arra mutat, hogy fényes jövõ elõtt áll az Old Traffordon.

 

Donald Love

 

 

A szezon elején két hónapot a Wigannél kölcsönben eltöltve Love a Sunderland elleni 2-1-es vereség alkalmával mutatkozhatott be a Premier League-ben február 13-án, Matteo Darmian elsõ félidei sérülését követõen. A védõ ezt követõen a kezdõcsapatban kapott helyet az FC Midtjylland elleni idegenbeli Európa-liga mérkõzésen.

 

Timothy Fosu-Mensah

 

 

Fosu-Mensah szülõvárosának csapatában, az Ajaxban kezdte meg karrierét, majd 2014-ben Angliába költözött. A holland U19-es válogatott játékos meglepetésre léphetett pályára csereként múlt vasárnap az 55. percben az Arsenal elleni rangadón, amikor csereként Rojot váltotta.

 

Marcus Rashford

 

 

Rashford üstökösszerû berobbanása múlt héten, az FC Midtjylland elleni Európa-liga párharc visszavágóján kezdõdött, amikor Anthony Martial bemelegítés során történõ sérülését követõen hirtelen a kezdõcsapatban találta magát, majd rúgott két gólt az 5-1-es gyõzelem során. Ezt követõen az angol korosztályos válogatott támadó az Arsenal ellen is a kezdõcsapatban kapott lehetõséget a Premier League-ben, és két góljával hathatósan közremûködött a 3-2-es gyõzelem megszerzésében.

 

James Weir

 

 

A középpályásként bevethetõ Weir vasárnap, néhány másodperc erejéig ízlelhette meg a felnõtt futball világát, amikor Ander Herrera cseréjeként a 94. percben beállhatott az Arsenal elleni 3-2-es siker alkalmával. Az angol válogatottban U18-as, és U19-es szinten is szereplõ 20 éves játékos szülõvárosának klubjában, a Preston North Endben kezdte meg fejlõdését, mielõtt 2011-ben csatlakozott volna a United akadémiájához.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!