U18: Swansea 3-3 United

A Manchester United ifjoncai a mérkõzés nagy részében nyerésre álltak a Swansea City elleni találkozón, ám Dan Jefferies késõi találata miatt be kellett érniük egyetlen ponttal.


Barclays U18 Premier League, Merit Group / 2016 március 4 / Landore Training Ground / Gólok: Garrick 24,81 Jefferies 90 ill. Kehinde 15, Dearnley 16, Barlow 84

 

Annak ellenére, hogy „odahaza“ Manchesterben nagy havazások hátráltatták a futballvilágot, itt Dél-Wales környékén kellemes, világos reggel volt a focira. A fiatalok játékán jól látszottak a kemény edzések hatásai, ám az utolsó csavarra a meccs legvégén senki nem számított.

 

A mérkõzés elején Oliver Byrne kapus volt a fõszereplõ. A Swansea megpróbált korán elõnyre szert tenni, iszonyatos irammal támadták le a vendégeket. Két hatalmas helyzetnél is a kapus volt a megmentõ. Akciódúsan és izgalmasan kezdõdött tehát a mérkõzés.

 

Aaron Lewis szabadrúgása a felsõ sarok felé száguldott, ám Byrne kapus mentett. Nem sokkal késõbb ismét neki kellett beavatkozni, kétszer is,Lewis illetve Jordan Garrick lövésénél.

 

A Unitednek ideje volt reagálni ezekre a támadásokra és meg is tette. Alig egy perc alatt kettõs elõnybe juttatták magukat. A 15.percben DJ Buffonge kezdte feltolni a Vörös Ördögök támadását, majd csodás átadás keretein belül Tosin Kehindehez juttatta a lasztit, aki magabiztosan befejezte, Lewis Thomas nem tudott védeni, 0:1.

 

A hazai csapat még fel sem eszmélt a bekapott gól után, de már kapta is a másodikat. Rögtön a 16.percben Zak Dearnley tört át és tüzelt messzirõl, 0:2.

 

 

A United nem igazán változtatott a játék képén, hagyta az ellenfelet focizni és az eredmény megõrzésére törekedtek. Úgy tûnt sikerülhet is, de egy kis koncentrációs kihagyás után a United védelmében Garrick kihasználta az elõtte adódó lehetõséget és csökkentette a hátrányt, 1:2.

 

A csereként beállt duó, Angel Gomes és Charlie Scott aktívnak bizonyultak, mindkettõjük próbálkozott a kapu elõtt, ám mindkettejük próbálkozását Thomas kapus semlegesítette. A United próbálta visszaszerezni a két gólos elõnyt, ám ekkor a Swansea talált be elõször a hálóba, ismét Garrick volt az a 81. percben, 2:2.

 

Három perccel késõbb újabb fordulat következett, Angel Gomes tanítani való gólpassza után a szintén csereként pályára lépõ Aidan Barlow szerezte élete elsõ gólját ezen a szinten,2:3.

 

Úgy tûnt, hogy a United behúzza a három pontot, viszont Jefferies késõi beavatkozása megváltoztatta az állást. És lehetett volna rosszabb is, ugyanis Garrick a mérkõzés legvégén csaknem mesterhármast szerzett, de szerencsére pár centit tévedett, így maradt a 3:3.

 

United: Byrne; Reid, Warren, Dunne, Kenyon; Scott, Kehinde; Whelan (Barlow 60), Gribbin, Buffonge (Gomes 60); Dearnley (Diedrick-Roberts 77).

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!