Butt biztos a fiatalok nyári érkezésében

A Manchester United akadémiájának új vezetõje, Nicky Butt szerint a klub sok új fiatal játékos érkezésére számít a nyár folyamán.


A Vörös Ördögök nemrég véglegesítették az U18-as védõ, Matthew Olosunde szerzõdtetését, és, miután Louis van Gaal szerint a klub által a fiatalok számára felkínált meggyõzõ erejû lehetõség, ami az ifjúsági csapatoktól a felnõtt csapaig vezet, újabb érkezõket jelenthet a szezon végén, Butt kiemelte az akadémia azon célját, hogy Európa-szerte a legnagyobb tehetségekért lehessenek harcban.

 

Bár csak a legtehetségesebb játékosok kerülhetnek szóba, a klub egykori kiváló középpályása szerint az akadémiai csapatok mérete a 2016/2017-es szezonra alaposan megnõhet.

 

"Egyértelmûen erre számítok" - válaszolta a ManUtd.com-nak, amikor arról kérdezték, van-e esély újabb fiatalok szerzõdtetésére.

 

"Bizonyos posztokon kevesen vagyunk különbözõ életkori kategóriákban, ezt pedig orvosolnunk kell, bár ez a munka már meg is kezdõdött, és remélem, hogy legkésõbb a következõ szezon kezdetére végzünk is vele."

 

"Ugyanezzel a helyzettel kell szembenéznie a többi klubnak is. Mi mind Európa legtehetségesebb játékosait szeretnénk a sorainkban tudni, legyen szó bármilyen korosztályról. Ennél a klubnál mindig Európa legjobb játékosainak a megszerzése volt a cél, és úgy gondoljuk, hogy a fiataloknak megfelelõ képzést tudunk itt nyújtani."

 

 

Természetesen a Manchester United jelenleg is számtalan tehetséget tudhat soraiban, akiknek Louis van Gaal nem is félt lehetõséget biztosítani ebben a szezonban.

 

"Van néhány nagyon fantasztikus fiatal játékosa a klubunknak, akik nagyszerû emberek, és nagyszerû játékosok is egyben" - tette hozzá Butt.

 

"Az elsõ csapathoz vezetõ utat járják még, és valakinek ez az út elõbb nyílik meg, mint másoknak."

 

"Nagyon büszkék vagyunk arra, amikor az egyik fiatalunk bekerül a felnõtt csapat keretébe, ezt pedig világgá kell kürtölnünk. Talán ezt nem tettük meg eléggé erõteljesen az utóbbi idõben, és talán túl szerények voltunk azzal kapcsolatban, amit itt csinálunk. Pedig nem kellene, ugyanis játékosokat adunk a felnõtt csapatnak, ezért mindenkinek meg kellene mutatnunk, mennyire jók vagyunk a játékosnevelésben. Néhány edzõnk sokkal régebb óta dolgozik itt, mint én, és fantasztikusak ebben."

 

Amikor a fiatalabb korosztályokban rejlõ lehetõségekrõl kérdezték, a BL-gyõztes játékos így felelt:

"Minden futballklubnál az a cél, hogy a felnõttek közé segítse fiataljait, és ott állandóan játszanak, akik így jó elegyet alkothatnak azokkal a világsztárokkal, akiket a világ minden részérõl vásárolnak erõsítésnek."

 

"Rengeteg jó, és fiatal játékosunk van, néhányat közülük pedig igén már láthattunk is a legmagasabb szinten is bizonyítani. De mellettük még nagyon sokan várnak arra a háttérben, hogy megmutathassák magukat. Néhányan sérültek vagy éppen nincsen szerencséjük, de olyanok is vannak, akik még nem állnak erre készen. De abban teljesen biztos vagyok, hogy nagyon sok jó futballistánk van. Ahogyan azt korábban is mondtam, talán bizonyos esetekben erõsítésre szorulunk, és ezzel a csapataink is tovább erõsödhetnek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!