Galéria: Sir Bobby Charlton az évek során

Sir Bobby Charltonról képeket nézegetni olyan, mint beülni az elmúlt hat évtized futballtörténelmérõl szóló elõadásra.


 

1953: A 15 éves Bobby ashingtoni otthonában takarít, abban az évben, amikor bekerült a United akadémiájába.

 

 

1957: Bobby (jobbról a harmadik) a debütáló szezonja végén csapattársaival és a menedzserrel, Matt Busby-val ünneplik a bajnoki címet.

 

 

1958: Charlton egy kórházban lábadozik a Müncheni repülõgép szerencsétlenség után. A balesetben 23 utas vesztette életét, beleértve nyolc csapattársát is.

 

 

1958: Bobby csupán két hónappal a Müncheni tragédia után már játszott az FA-kupa döntõben, amit a Bolton Wanderers nyert 2-0-ra.

 

 

1958: Bobby (jobbra) az angol válogatott edzésén. A debütáló mérkõzésén gólt lõtt Skóciának.

 

 

1963: Charlton (balról a második) az FA-kupa gyõzelmet ünnepli. A Vörös Ördögök 3-1-re gyõzték le a Leicester City-t a Wembley-ben. Karrierje során csak egyszer nyerte meg ezt a trófeát.

 

 

1965: Csapatkép az 1965/66-os szezonból, Bobby 16 gólig jutott a bajnokságban, a United pedig ismét felülhetett Anglia trónjára.

 

 

1966: A United legendája lett az év futballistája, elismerésképpen ezüst evõeszköz és teáskészletet kapott Matt Busby-tól és a klubelnök Louis Edwards-tól.

 

 

1966: Charlton kétszeres sikerben részesült, ugyanis Európában is õ lett az év játékosa, itt éppen Matt Busby gratulál neki az Old Traffordon.

 

 

1966: A háromoroszlánosok csatára a magasba emeli a világbajnoki trófeát, miután 4-2-re megnyerték a döntõt a németek ellen a Wembley-ben. Bobby lett a torna játékosa. Három gólt lõtt, ebbõl kettõt Portugália ellen az elõdöntõben.

 

 

1968: A United kapitánya tiszteletkört fut az Európa-kupával és csapattársával, Shay Brennannel. Bobby kétszer is betalált a 4-1-es gyõzelem alkalmával a Benfica kapujába, így a United lett az elsõ angol csapat, amely elhódította ezt a trófeát.

 

 

1970: Charlon az utolsó világbajnoki tornáján játszik, Mexikóban. Anglia a negyeddöntõben esett ki Nyugat-Németország ellen.

 

 

1973: Egy masszõr felkészíti Charltont az utolsó meccse elõtt az Old Traffordon, 2-1-re kikaptak a Sheffield Unitedtõl.

 

 

1973: Bobby, miután a Stamford Bridge-n lejátszotta az utolsó mérkõzését, megtapsolja a közönséget. Charlton 758 meccset játszott a Unitedben, ezzel feállítva egy olyan klubrekordot,amit csak Ryan Giggs tudott megdönteni 2008-ban.

 

 

1973: A United legenda szerencsét próbál az edzõsködésben, a Preston North End játékos menedzsere lesz egy évig.

 

 

1987: Charlton (ülve, jobbról az elsõ), ekkor már igazgatóként a Unitednél, újra találkozik Sir Matt Busby-val és az 1968-as Európa-kupa gyõztes csapatával.

 

 

1994: Sir Bobby gratulál Alex Fergusonnak, miután egymás után kétszer is megnyerte a Premier League-et.

 

 

2008: Charlton egy különleges feliratú órával ajándékozza meg Ryan Giggs-et, aki megdöntötte Sir Bobby rekordját a meccsek számát illetõen. A walesi varázsló Moszkvában, a BL döntõn érte ezt el, ahol a United bezsebelte a harmadik európai trófeáját.

 

 

2008: Leleplezik a "szentháromság" szobrát, ami emléket állít George Best, Denis Law és Sir Bobby Charlton karrierjének. A trió összesen 665 gólt szerzett a United számára, és mind elnyerték az év európai játékosa címet.

 

 

2012: Büszke pillanat Sir Bobby számára, amint éppen az olimpiai lángot viszi Salford és Leeds között, mielõtt az olimpiai játékok megrendezésre kerültek volna Londonban a nyár folyamán.

 

 

2014: A Vörös Ördögök igazgatója üdvözli a Manchester United új menedzserét, Louis van Gaalt, és körbe vezeti az Old Traffordon.

 

 

2015: Sir Bobby átad egy díjat Wayne Rooney-nak, aki megdöntötte az angol válogatottban lõtt góljainak számát. A 49-es gólhatárt 1970 óta nem tudták megdönteni.

 

 

2016: A klub nagykövete, Sir Bobby elõadást tart a Manchester United Foundation egyik partneriskolájában.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!