Pozitív hírek a trióról

Louis van Gaal pozitív hírekkel tudott szolgálni sérülésfronton Wayne Rooney, Phil Jones és Ashley Young kapcsán a Manchester United vasárnapi, Tottenham elleni rangadóját megelõzõen.


A Vörös Ördögök házi gólkirálya, Rooney a február 13-ai, Sunderland ellen 2-1-re elveszített bajnoki óta nem léphetett pályára, de a kapitány már egyre közelebb a visszatéréshez, miután ezen a héten már kétszer a felnõtt csapat keretével edzhetett, Van Gaal szerint pedig a csatár hétfõn az U21-esek között léphet majd pályára.

 

Jones hétfõn este, az Old Traffordon rendezett Chelsea elleni 1-1-es U21-es bajnokin 76 percet tölthetett a pályán, míg Young végigjátszotta a találkozót, amelyet a holland menedzser is személyesen tekintett meg. Mindketten teljes értékû edzésmunkát végeztek a Spurs elleni összecsapás elõtt.

 

A MUTV-nek az Aon Training Complexben nyilatkozva hozta a jó hírt Rooney állapotával kapcsolatban Van Gaal, azonban hozzátette, nincs megfelelõ állapotban ahhoz, hogy vasárnap számíthasson rá a White Hart Lanen.

 

"Nagyon fontos, hogy a kapitányunk visszatér" - kezdte.

 

"Eddig csak kétszer tudott velünk együtt edzeni, és ilyenkor az ember még nincs megfelelõ állapotban. Ez nagy különbség. Mindenki azt hiszi, hogy Wayne újra játékra kész, de nem ez a helyzet. Fel kell építenie magát újra fizikálisan ahhoz, hogy a Premier League szintjén játszhasson egy mérkõzést."

 

A MUTV-nek adott interjút követõ sajtótájékoztatón Van Gaal megerõsítette, Rooneynak elõször az U21-es csapatban kell pályára lépnie, mielõtt visszatérne a felnõtt csapatba a pályán. Ez az Old Traffordon, a Middlesbrough vendégszereplésekor történhet meg hétfõn.

 

 

Amikor Jones és Young állapotáról kérdezték, így felelt a MUTV-nek:

"Igen, õk többé-kevésbé bevethetõ állapotú játékosok, mert azért egy alacsonyabb szintû mérkõzéstõl még senki nem kerül megfelelõ edzettségi állapotba. Most már elég nagy keret áll a rendelkezésünkre, 26 ember vesz részt az edzéseinken, ehhez a helyzethez pedig újra alkalmazkodnunk kell, de ez mindenképpen ígéretes dolog."

 

Van viszont akire nem számíthat a hétvégén, Adnan Januzaj ugyanis nincs bevethetõ állapotban:

"Adnan megsérült, és még most is sérült, de hamarosan õ is visszatérhet, mert nem olyan súlyos a problémája. Egyelõre azonban se a felnõtteknél, se a tartalékoknál való játékhoz nincs megfelelõ állapotban."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!