U18: United 7-1 Newcastle

A Manchester United U18-as csapata könnyedén gyûrte le a Newcastle csapatát szombat délután, az idei szezon legnagyobb gyõzelmét aratva.


Barclays U18 Premier League / 2016 április 9 / Aon Training Complex / Gólok: Gomes 3, Boonen 35,72,83, Dearnley 58, Kehinde 80, Reid 90 ill. Smith 39.

 

A játék egy teljes órán át izgalmas és kétesélyes volt, ám utána könyörtelen gólgyártásba kezdtek a hazaiak, különösen Boonen lendült bele, hiszen mesterhármast sikerült szereznie.

 

Az U18-as csapatnak az idei szezon igencsak változatosra sikerült, hol gyõzelmet ünnepelhettek, hol vereséget szenvedtek. A válogatott szünet elõtt az utóbbi történt, hiszen kétszer is a rövidebbet húzták a Vörös Ördögeink. Pontosan ezért is nagyon fontos, hogy a Newcastle ellen ismét fordult a kocka és sikerült gyõzni.  

 

Egy csodás és fényes délutánon csaptak össze a csapatok, a Newcastle rendhagyó fehér mezben és kék rövidnadrágban, a már megszokott fekete-fehér csíkos helyett.

 

A Vörösök edzõje, Martin sürgette a fiúkat, hogy nyomják meg a mérkõzés elejét és támadják le az ellenfelet, így nagyon elégedett lehetett, amikor rögtön a harmadik percben elõnyt szereztek. Boonen bal oldalról adott egy olyan átadást Angel Gomesnek, hogy a csatárnak már könnyû dolga volt, csak bele kellett érnie. Túlzásnak tûnhet azt állítani, hogy ebben a korai szakaszban már megérdemelt volt a gólt, de a játék képe már ekkor tisztán mutatta a dominanciát.

 

 

A United folytatta ezt az irányítást a mérkõzésen, azonban a 11. percben adódott az ellenfél elõtt is egy helyzet. Callum Smith ügyesen cselezett balra, majd ráküldte a lasztit George Dorrington kapujára. Néhány perccel késõbb pedig Daniel Lowther volt még közelebb a gólszerzéshez. A Newcastle védõje, Oliver Walters térdsérülést szenvedett, így a mérkõzést sem tudta végig játszani.

 

A 35. percben a hazaiak, Boonen révén növelték az elõnyüket, de még a félidõ elõtt a Szarkák szépíteni tudtak. Smith tudott kitörni a védõk közül egyenesen Dorrington kapuja felé és a lövését követõen a labda a kapuban kötött ki.

 

A második félidõben a játék képe hasonló volt, mint az elsõben. Mindkét fél próbálkozott, ám a Vörös Ördögök sokkal többször és sokkal veszélyesebben. Zachary Dearnley az 58. percben 3:1-re módosította az állást egy gyönyörû támadást követõen.

 

A Newcastle nem adta még fel, viszont eljött a mérkõzés egy olyan szakasza, pontosan 11 perce, amikor a United egyszerûen nem hibázott, három gólt szerzett.

 

Kettõt ebbõl Boonen, aki így már mesterhármasnál járt, illetve Tosin Kehinde is gólt ünnepelhetett. A végsõ csapást a 90. percben a jobb hátvéd, Tyler Reid adta meg a Newcastle számára, egyúttal a United hetedik gólját, csodaszép és vidám szombat délutánt varázsolva Manchesterbe.

 

United: Dorrington; Reid, Warren, Scott, Olosunde (Dunne 75); McIntosh-Buffonge, Whelan (Sang 65), Kehinde, Boonen; Gomes, Dearnley.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!