Mata és Blind távozóban?

A Sky Sports News HQ információja szerint Juan Mata és Daley Blind válhat Jose Mourinho érkezésének áldozatává.


Mourinho már a nyári átigazolási piac támadását tervezi és számos kulcsjátékost kinézett magának. És miközben egy olyan csapatot próbál építeni a portugál, mely megnyerheti a bajnokságot, várhatóan sem Juan Mata, sem Daley Blind nem szerepel terveiben.

 

A Vörös Ördögök új szakvezetõje kész értékesíteni a két játékost, ha a United megfelelõ ajánlatot kap értük, és ha új játékost tud igazolni a helyükre.

 

2014 januárjában Mourinho egyszer már eladta Matát, akkor a Chelsea menedzsereként adott túl - annak ellenére, hogy fél évvel korábban az év játékosa volt a londoniaknál - a spanyolon, akit a Manchester United 33,6 millió font körüli összegért szerzett meg.

 

 

Akkoriban a portugál elégedetlen volt Mata munkájával, sebességével és az általa preferált rendszerbe sem illett taktikailag Mata. Mourinho nem változtatott rendszerén azóta sem, így magától értetõdõ lehet, hogy a támadót a Unitedtõl is eladja.

 

Eközben a 14 millió fontért, Louis van Gaal által igazolt Daley Blindrõl úgy véli Mourinho, hogy fizikálisan nem megfelelõ középsõ védõnek, így feleslegessé vált számára a holland.

 

Mint ismert, a menedzser eddigi pályafutása során magas, gyors és erõs hátvédeket igazolt, mint Kurt Zouma vagy éppen Raphael Varane. A két játékos fizikai felépítése kulcsfontosságú volt Mourinho számára, aki így nyugodt szívvel dobta be fiatalon õket az elsõ csapatba.

 

A közelmúltban Blind egyike volt azoknak, akik kritikusan álltak Van Gaal kirúgásához, szerinte több idõt kellett volna adni honfitársának, így látszólag ellentmondva Mourinho kinevezésének.

 

"Mindig remekül mentek a dolgok vele, hosszabb idõt kellett volna adni az együttmûködésre" - nyilatkozta Blind Portugáliában, a holland válogatott edzõtáborában. 

 

"Az utolsó hat hónap során nem kezelték õt fair módon. Úgy vélem, egy olyan menedzser, mint Louis van Gaal, aki ennyi trófeát megnyert, sokkal több tiszteletet érdemel."

 

"Miközben az utóbbi hónapok során annyiszor írtak a kirúgásáról, õ mindig megvédett, óvott minket. Ez nem könnyû egy edzõ számára, miközben rengetegszer kirúgják õt a lapok."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!