Schweinsteiger rekordot dönthet

A Manchester United középpályása, Bastian Schweinsteiger rekordot dönthet a német válogatottban, mint az Európa-bajnokságokon legtöbbet pályára lépõ játékos, amikor kedden Paddy McNair észak-ír együttese ellen lépnek pályára a C csoportban.


Schweinsteiger csereként való beállásával az ukránok elleni 2-0-s gyõzelem során - amikor be is talált - beállította a válogatottságtól már visszavonult Philip Lahm pályáralépési számát, 14-et. Minden nemzetet figyelembe véve senki nem lépett többször pályára Eb-ken, mint a francia Liliam Thuram és a korábbi holland és Manchester United játékos Edwin van der Sar, akik már azóta visszavonultak.

Bastian elsõ három mérkõzése még 2004-ben volt fiatal játékosként Rudi Völler irányítása alatt, akinek csapata még a csoportkörbõl sem tudott továbbjutni.

Négy évvel késõbb öt mérkõzésen kapott lehetõséget a 2008-as tornán, nagyon fontos gólokat szerezve a negyed- és elõdöntõben, mielõtt csalódástkeltõen kikaptak volna Spanyolországtól a döntõben 1-0-ra. Újabb öt mérkõzés jött 2012-ben, amikor Joachim Löw együttese végül a legjobb négyig jutott.

 


A 2016-os Európa-bajnokság jelenlegi állása szerint a C csoport élén Németország áll jobb gólkülönbségének köszönhetõen. Amennyiben sikerül megszerezniük a gyõzelmet Írország ellen, bebiztosítaná elsõ helyüket a Lengyelország - Ukrajna párharc végkimenetelétõl függetlenül.

A mérkõzés elõtt Schweinsteiger a Twitterén írt a közelgõ mérkõzésrõl: "Erõs ellenféllel nézünk szembe ma. Mindazonáltal a célunk az elsõ hely megszerzése a csoportban."

McNair is szeretne részese lenni a Parc des Princes-ben lejátszott mérkõzésen Párizsban, miután Ukrajna és Lengyelország ellen is szerepelhetett. Egy döntetlen garantálná helyüket a legjobb 16 között, egy gyõzelemmel pedig akár az elsõ hely is meglehetne, és Martin O'Neill szövetségi-kapitány szerint nem esélytelenek a világbajnok ellen.

"Ez egy nagyon különleges pillanat Észak-Írország számára" - mondta a riportereknek. "Nincs hibátlan csapat. Csak rajtunk múlik, hogy kihasználjuk az adódó lehetõségeket abból, amennyink lesz."

"Amikor sikerült kvalifikálni magunkat, felajánlották volna, hogy a világbajnok ellen játszhatunk Párizsban, ahol ha nyerünk, az elsõ hely is meglehet, azonnal belementünk volna. Mindent meg fogunk tenni, hogy ez sikerülhessen."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!