A United lehet a világ legnépszerûbb klubja

A Facebookon rohamosan nõ továbbra is a United népszerûsége.


A Manchester United valamikor a jövõ hét folyamán megelõzheti a Barcelonát és válhat a világ legnépszerûbb klubjává. Ez áll a sportingintelligence elemzésében, amit a Facebook adatai alapján készítettek, mely gyakorlatilag a legnagyobb közvélemény-kutatássá alakult.

Figyelemre méltó, hogy a United csupán 2010 júliusában került fel hivatalos bejegyzésként a közösségi oldalra, így hét hónap alatt a nulláról közel 9 millióig nõtt a szimpatizánsaik száma.

Megdöbbentõ sebességgel zárkóztak a Barcelona mögé és a cikk végén lévõ grafikon és táblázat is megmutatja, az utóbbi héten negyed millió rajongóval többet szerzett, mint a Barcelona, így elõrejelzések szerint a jövõ héten már meg is elõzi a United a spanyol klubot, mivel csupán 100000 rajongóval áll rosszabbul, mint a Barcelona.

A Facebook mindenképp a legegyszerûbb módja, hogy lemérjük adott brand-ek népszerûségét. A világ 2 milliárd internet használójából 600 millióan Facebook tagok. Az a lehetõség, hogy ingyen, egy kattintással bárki vagy bármi rajongójává válhatunk, hatalmas jelentõséggel bíró, mindennél átfogóbb népszerûség-mérést tesz lehetõvé.

A sportingintelligence szeptemberben már beszámolt arról, hogy a Manchester United az a csapar, melynek leggyorsabban nõ a tábora, akkoriban 2,5 millió fan állt a Vörös Ördögök mellett. Augusztusban - egy hónappal az indulás után - már a világ 10 legnépszerûbb sportegyesülete között szerepelt a Manchester.

A számadatokból kiderül, a United tábora nõ leginkább. Az utóbbi hónapban 1,5 millió új taggal nõtt a "lájkolók" száma, míg a Barcelonánál ez a szám "csak" 500.000. A Real Madrid szurkolóinak létszáma 1 millióval nõtt, az LA Lakersé 750.000-rel, míg a Liverpoolé csupán 420.000-rel.

 

Top 20 sportegyesületrõl itt tájékozódhattok! 

 

A Manchester United Facebook oldalát itt érhetitek el!

 

A Manutdfanatics.hu oldalhoz pedig itt tudtok csatlakozni a Facebookon! Reméljük hamarosan elérjük az 1000. lájkolót!

 

 

 

 

 

 


 

 


sportingintelligence

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!