Bailly tündökölt bajnoki bemutatkozásán

Eric Bailly egy kiváló teljesítménnyel és Meccs embere díjjal debütált a bajnokságban a Manchester United idei elsõ Premier League mérkõzésén, melyet 3-1-re nyertek a Bournemouth vendégeként.


Egymást követõ sorozatban második mérkõzésén is pályáralépve a nyári igazolás Bailly teljesen otthonérezve magát nagyon harcias teljesítményt nyújtott Daley Blind társaságában a védelem közepében.

Az elefántcsontparti szilárd pontja volt a hátsó négyesnek egész végig és totálisan semlegesítette a Bournemouth kulcsembere, Callum Wilson próbálkozásait, így sorozatban másodjára választották a 'Mérkõzés emberének', miután a múltheti Community Shield döntõn is impozáns teljesítményt nyújtott a címvédõ Leicester City ellen.

Bailly mind az öt légipárbaját megnyerte a Vitality Stadiumban és kilenc labdaszerzése volt a találkozó során, amivel kiérdemelte menedzsere, Jose Mourinho dicséretét.

"Amikor olyasvalakit vásárolsz, mint õ, mindig ott egy kérdõjel, ami jelen esetben az, hogyan alkalmazkodik a személyiség egy totálisan más szituációhoz az elõbbiekhez képest" - mondta a menedzser. "Spanyolországban más játszani, mint Angliában, a Villarrealban szerepelni más, mint a Unitedben, a negyedik, ötödik, hatodik helyért harcolni más, mint megnyerni [a bajnoki címet], de nagyszerû személyiséget láthatunk, ami hihetetlen."

"Megsérült a Leicester ellen, de semmit nem mondott és 90 percet játszott. A következõ nap nem edzett és csupán tegnap [szombaton] edzett a csapattal elõször. Egész héten nem edzett a [sérülése] problémája miatt. Szerencsések voltunk, ugyanis nagyszerû munkát végzett az egyik terapeutával és az egyik fitnessz edzõmmel, így képes volt ma újból szerepelni."

 

 

 


"Ha szervezettség vesz körül, az könnyebbé teszi az életed - a csapat ma nagyon szilárd és kompakt volt; Valencia ott volt a jobbján, Blind a balján, valamint Marouane és Herrera elõtte, hogy stabilitást teremtsenek. A valóság azonban az, hogy õ erõs és nagyszerû tulajdonságokkal rendelkezik."

Wayne Rooney is méltatta bajnoki találkozón remekül debütáló csapattársát: "Fantasztikus volt az utóbbi két meccsen. Még mindig fiatal srác, szóval fontos, hogy ne várjunk túl sokat, túl korán."

"Azonban egyértelmûen jól kezdte a szezont és ez remélhetõleg így folytatódik majd, hiszen ha folyamatosan így fog teljesíteni, nagy kincs lesz számunkra."

Bailly-t a United szurkolói a klub hivatalos Twitterén kiírt szavazásán választották a mérkõzés emberének 77%-kal, mögötte Valencia (14%) és Marouane Fellaini (9%) végzett.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!