Hivatalos: Bailly kölcsönbe került

A Manchester United védője, Eric Bailly kölcsönben a francia Olympique Marseille együtteséhez igazolt a 2022/23-as szezon hátralévő részére.


Bailly ideiglenes Dél-Franciaországba igazolása annak a lehetőségét is magában foglalja, hogy a szezon végén véglegesen távozhat Manchesterből.

 

A 28 éves játékos 2016 nyarán szerződött a Vörös Ördögökhöz és bemutatkozó idényében, amely során a csapattal elhódította az Európa-liga, a Ligakupa és a Community Shield trófeáit is, 38 tétmérkőzésen lépett pályára. 

 

Eric a Southampton és a Leicester City felett a Wembley-ben aratott győzelmek során is ott volt a pályán, emellett pedig kulcsszerepet vállalt az európai kupaporondon bemutatott menetelésben is, ám a stockholmi fináléban egy súlyos sérülés miatt sajnos nem lehetett ott.

 

Az elefántcsontparti válogatott játékos összesen 113 mérkőzésen lépett pályára United mezben, amelyeken 1 gólt szerzett - 2017 augusztusában egy Swansea City elleni bajnokin a Liberty Stadiumban.

 

Lisandro Martinez nyári szerződtetése csak növelte a versenyhelyzetet a középhátvéd poszton, ugyanis Erik ten Hag többek között Victor Lindelöfre, Harry Maguire-re és Raphael Varane-ra is számíthat a védelem tengelyében.

 

 

Bailly az előző szezon francia ezüstérmeséhez szerződik, akik a Paris Saint-Germain mögött végezve a Bajnokok Ligája csoportkörében való szereplésüket is biztosították.

 

A korábbi horvát válogatott és Juventus játékos, Igor Tudor által irányított Marseille remekül kezdte az új idényt is, első három mérkőzésükből ugyanis kettőt megnyertek, egyszer pedig döntetlent játszottak.

 

A United keretének népszerű tagja, Eric Bailly számára mindenki sok sikert kíván a klubnál, szereplését pedig közelről nyomon fogják követni. 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!