Herrera, Carrick és Shaw Baillyt dicséri

Ander Herrera, Michael Carrick és Luke Shaw Eric Baillyt dicsérték, miután a védõ kitûnõen kezdte karrierjét a Manchester Unitedben.


Bailly volt Jose Mourinho elsõ igazolása a nyáron, egész pontosan június 8-án érkezett a Villarreal együttesétõl és bár neve a Vörös Ördögök szurkolói közül sokaknak nem volt ismerõs, a 22 éves játékos tekintélyt parancsoló módon mutatkozott be a hátsó négyesben.

A klub új hármasa a Leicester elleni Community Shielden, majd a Premier League nyitányán a Bournemouth ellen is Meccs embere díjat gyûjtött be, mielõtt pénteken a Southampton elleni 2-0-s sikerrel a szezon elsõ kapott gól nélküli találkozóját is letudhatta.

"Eric nagyon tehetséges" - magyarázta Herrera az MUTV-nek a múlt héten, amikor arra kérték, értékelje Bailly eddigi teljesítményét Angliában. "Õ egy fenevad, nagyon, nagyon erõs, gyors és nagyon okos játékos. Nem kockáztat, ez fontos számunkra, mert amikor nálunk vagy nála van a labda, nem fogja a csapatot bajba sodorni."

"Amikor az ellenfélnél van a labda, van egy nagyon gyors játékosunk, elõre tudunk nyomulni, mert a keletkezõ területeket képes befutni. Nagyon jó a levegõben, nagyon energikus, minden labdáért õrülten megy, így sokat meg is tud szerezni. Nagyon jó volt Jamie Vardy ellen is, és ez nem egyszerû dolog, hiszen õ egyike volt a legjobb játékosoknak a múlt szezonban, Bailly pedig nagyon jól érezte magát, szinte minden párbajt megnyert."

"Boldogok vagyunk vele. Hosszú a szezon, két lábbal a földön kell maradnunk és Eric nagyon fontos lesz nekünk, de még mindig nagyon fiatal és sokat kell fejlõdnie."

 

 

 


Carricket is lenyûgözte Bailly szezon eleji formája és a 35 éves játékos csapattársát méltatta egy exkluzív interjú során, mely a pénteki mérkõzés programfüzetében jelent meg: "Eric úgy tûnik igazán élvezi a védekezést" - mondta Michael a United Review-nak.

"Manapság, ez nem olyan gyakori, mint volt - úgy gondolom a liga védõi átlagosan jobban koncentrálnak a labdával való játékra. Eric egy igazi védõ. Nagyon jól játszott a Wembley-ben, és biztos vagyok benne, hogy egyre csak jobb és jobb lesz."

Shaw az eddigi mindhárom mérkõzésen kezdõként szerepelt Bailly mellett és õ is meg van gyõzõdve társa képességeirõl. "Õ az, akire szükségünk van" - mondta Luke az MUTV-nek. "Nagyon higgadt a labdával, és mindig a megfelelõ idõben tisztáz vagy játssza ki a játékszert hátulról."

"A védekezése nagyon szilárd, senki sem kerüli meg õt, és nagyon boldog vagyok, hogy itt van velünk. Nagyon jó játékos, és az elmúlt mérkõzéseket tekintve nagyon fontos is számunkra most."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!