A United derbi-hõsei: Wayne Rooney

A várva várt Manchester United - Manchester City összecsapás elõtt felelevenítünk tíz derbi-hõst a United elmúlt 60 évébõl. Következzen Wayne Rooney földöntúli gyõztesgólja a 2010/11-es bajnoki cím felé vezetõ úton...


Wayne Rooney - Old Trafford, 2011. április 17-e
Manchester United 2-1 Manchester City


A City továbbra is próbált a bajnoki címre pályázó csapatok közé lépni, akik a United bajszának ráncigálásával háromszor is a hosszabbításban kaptak ki a 2009/10-es szezon során, melyek megelõzték Wayne Rooney látványos gyõztesgólját a kékek feletti hazai gyõzelem alkalmával.

 

 

 


A feszült mérkõzés eredménye 1-1-en állt, amikor a viharos szezont maga mögött tudó angol válogatott támadó mindössze négy bajnoki gólt szerezve addig a leggyorsabban tudott reagálni Nani megpattanó beadására. Amíg Vincent Kompany irányt próbált változtatni és megcsúszott, Rooney atlétákat megszégyenítve ugrott a levegõbe és egy védhetetlen gólt akasztott a hosszú felsõbe akrobatikus mozdulatával Joe Hart felett. "Nem jut eszembe ennél szebb gól az Old Trafford történelme során" - mondta Sir Alex Ferguson ragyogó jókedvvel. S állította ezt az a menedzser, aki hosszú ideig szolgálta a klubot és megtapasztalhatott pár lenyûgözõ találatot.

A gól és az azt követõ gyõzelem a Unitednek egy nagyon erõs löket volt, melyet a Vörös Ördögök könyörtelenül ki is használtak rekord, 19. bajnoki címig vezetõ útjukon.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!