Mourinho: Mkhitaryan újra fitt

Henrikh Mkhitaryan egyre közelebb áll ahhoz, hogy hatodik alkalommal léphessen pályára a Manchester Unitedben, miután Jose Mourinho elárulta, az örmény válogatott középpályás fitt és teljes értékû edzésmunkát végez.


Mkhitaryan egyetlen Premier League-ben lejátszott kezdõmérkõzése óta nem bevethetõ, melyet a City ellen vívott odahaza a United - ezt megelõzõen a Leicester City elleni Community Shield mérkõzésen, és az elsõ három Premier League bajnokin kapott csereként lehetõséget sorban a Bournemouth, Southampton és Hull City csapatai ellen.

Amikor arról kérdezték, Henrikh visszatérhet-e a csütörtöki Európa-liga mérkõzésen, a menedzser így válaszolt:

"Sérült volt és elég hosszú ideig volt az. Most már egyáltalán nem sérült."

"Az elsõ csapattal edz mindenféle korlátozás nélkül. Nem erõsíthetem meg, hogy készen áll holnapra vagy sem, de fitt és most itt az idõ számára visszatérni arra a szintre, amit tudjuk, hogy képes elérni."

Mkhitaryan eddigi karrierje Manchesterben kontrasztban áll egy másik nyári szerzeményével, Zlatan Ibrahimovic-éval. A svéd eddig mind a 12 mérkõzésen szerepelt a szezonban és hat gólnál jár, beleértve az elõzõ fordulóbéli, Zorya Luhansk elleni Európa-liga találkozón szerzett gyõztes találatát.

 

 

 


"Pontosan azt adja számunkra, amire szükségünk van, azt kapjuk, amire számítottunk tõle" - mondta.

"Nagyon boldog vagyok. Nagyszerû dolog találkoznom vele ismét, nem is tudom, öt vagy hat év után [az Inter Milanban töltött közös idõszakot követõen], és látni ugyanazt az ambíciót, szenvedélyt és vágyat a játék iránt, és a versenyszellemet."

"Nem is lehetnék boldogabb, a srác tényleg igazán fitt és készen áll a játékra, szóval tényleg nem lehetek boldogabb. Ami az öltözõre gyakorolt hatást illeti, õ egy olyasvalaki, akire a fiatal srácok felnéznek, láthatod, hogy milyen nagyszerû számukra, hiszen csakis pozitívan tud rájuk hatni."

Míg Ibrahimovic valószínûleg kezdeni fog a Fenerbahce ellen, Luke Shaw is biztosan játszani fog, miután a balbekk jelen volt Jose Mourinhoval a szerda délutáni sajtótájékoztatón. Amikor arról kérdezték, Wayne Rooney szerepelni fog-e, a menedzser így felelt:

"Nem szeretném neked elárulni a kezdõcsapatot õszintén szólva. Néha megteszem, néha adok morzsákat, és azt elmondhatom, hogy Luke Shaw játszani fog. Csak akkor hozom ide [a sajtótájékoztatóra] a játékosokat, ha játszani fognak. Viszont õ az egyetlen, akirõl szót fogok ejteni a kezdõcsapatból."

"Wayne remekül dolgozik, õ az egyike azon játékosoknak, akik felelõsek a jó atmoszféra biztosításában, hiszen õ egy pozitív játékos, egy jó példa. Számítunk rá a kezdõben vagy a kispadon. Ott lesz holnap."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!