Mkhitaryan meg fog harcolni helyéért

Henrikh Mkhitaryan eltökélt, hogy megharcoljon helyéért a Manchester Unitedben, annak ellenére, hogy a városi rivális City elleni Ligakupa meccsen még a keretben se volt és szeptember 10. óta nem léphetett pályára.


Az örmény válogatott játékos eddig csak négy mérkõzésen húzhatta magára a Vörös Ördögök mezét, mióta júliusban 30 millió font ellenében átigazolt a Borussia Dortmundtól, amelyek közül az utolsó a Manchester City ellen 2-1-re elveszített hazai rangadó volt, ahol a félidõben lecserélték. Ennek értelmében Mkhitaryan csak 105 percet játszott új klubjában a Premier League-ben.

 

Arra lehetett számítani, hogy szerdán este a City ellen újra a csapatban lehet, a kezdés elõtt pedig le is fotózták, amint a csapat melegítõjében megérkezik az Old Traffordra, amelyet követõen valószínûleg azonban közölték vele, hogy csak a lelátóról nézheti az összecsapást. Úgy tudni, a 27 éves középpályást meglepetésként érte, hogy nem vehetett részt teljes értékûen a mérkõzést megelõzõ edzésen se, de ennek ellenére nem kíván januárban távozni a Unitedtõl.

 

Múlt héten Mourinho azt mondta, Mkhitaryan "még rengeteg munkát kell hogy elvégezzen ahhoz, hogy meglegyen a megfelelõ edzettségi állapota és intenzitása a legmagasabb szinten történõ játékhoz".

 

 

Mindez szintén sokkolóan hathatott a játékosra, akit a Bundesligában az év legjobbjának választottak tavaly a Dortmundban nyújtott teljesítménye okán, bár azt a felkészülési szezonban elárulta, idõbe telhet számára, amíg hozzászokik az angol futballhoz.

 

"Nem számít, hogy 38 vagy 40 millióért vettek, ettõl még nem fogok garantáltan minden mérkõzésen játszani" - kezdte Mkhitaryan.

 

"Úgyhogy minden tõlem telhetõt megteszek az edzések során, hogy kiharcoljam magamnak a játéklehetõséget, aztán meglátjuk, ugyanis nem gondolom, hogy minden mérkõzésen játszani tudok, ez ugyanis függ a taktikai helyzettõl és az ellenféltõl is."

 

"De mindent megpróbálok, amit csak lehet, hogy segíthessem a csapatot."


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!