Mkhitaryan hiányzásának oka

Jose Mourinho állítása szerint Henrikh Mkhitaryannak idõ kell, amíg alkalmazkodik az angol focihoz, ezzel együtt viszont kitart amellett, hogy jó igazolás volt és a Vörös Ördögök egyik kulcsjátékosává fog válni.


Az örmény középpályás a szeptember 10.-i manchesteri derbi óta nem szerepelt, amiben az is közrejátszik, hogy a nemrégi válogatott szünet során sérülést szenvedett, míg hazáját képviselte.

 

 

Mourinho a pénteki Aon Edzõkomplexumban tartott sajtókonferencián megerõsítette, hogy Mkhitaryan immár felépült az imént említett sérülésébõl, azt állítva a riportereknek, hogy a színfalak mögött kemény munkával dolgozik az erõnléti állapotán.

 

 

„Nem sérült” – mondta a menedzser. „Néha összekeverem az angol ’fit’ szót. Néha arra használják, hogy kifejezzék, valaki csupán nem sérült, de arra is vonatkozik, amikor valaki kifejezetten jó és versenyképes állapotban van. Számomra ez másként van, hiszen mi portugálul más szót használunk a különbözõ szituációkra. Mkhitaryan nem sérült, az elsõ csapat munkáját végzi száz százalékban.”

 

 

Arról kérdezve, hogy véleménye szerint egyes játékosoknak tovább tart-e alkalmazkodni az angol focihoz, Mourinho így folytatta: „Igen, én is így gondolom. Egyes játékosoknak ez nagyon könnyen megy, míg mások számára több idõ kell. Idõre van szükségük, hogy érezzék az intenzitást, az agressziót, a labda nélküli játékot és a versenyképességet.”

 

 

 

 

„A gyakorlatban minden helyzet más, különösen a versenyképesség tekintetében. Nem számít ki ellen játszol, mindig a legmagasabb szinten kell teljesítened, máskülönben elveszel. Mickinek idõre van szüksége ahhoz, hogy azzá a top játékossá váljon, akivé tudja, hogy válhat.”

 

 

Mourinho ennél is tovább ment Mkhitaryanban lévõ bizalmát illetõen, aki a pénteki sajtótájékoztató legfõbb témáját szolgáltatta, azzal, hogy két korábbi játékosára is rámutatott a Chelsea-nél és a Real Madridnál, akiknek szintúgy kellett némi idõ, míg kivirágoztak új környezetükben. „Úgy gondolom, Micki biztosan mûködni fog nálunk” – fogalmazott.

 

 

„Nem szeretek más klubok játékosairól beszélni, de nem hiszem, hogy bánni fogja. Willian is egy olyan játékos volt, akinek gondja akadt a játékkal elõször, miután megérkezett. Átesett egy folyamaton, aztán néhány hónapot követõen egy top játékos vált belõle. Majd megnyertük a bajnokságot, fenomenális volt és még mindig az. Ez csak egy példa.”

 

 

„Hasonlóképpen Di Mariának is sokat kellett tanulnia a saját játékáról, amikor Portugáliából Madridba jött. Néha megesik az ilyen. Elõfordul védõkkel is, de általában õk könnyebben adaptálódnak, mint a támadók. Valaki számára egyenes út vezet a sikerhez, míg másoknak idõ kell.”

 

 

„Micki esetében ezt a folyamatot félbeszakította egy sérülés, ami nem segítette ebben az átváltozásban. Az, hogy egy hónapra kidõlt, azt jelenti, hogy újra megfelelõ kondícióba kell hoznunk. Mihelyst ez megtörtént, már csak versenyállapotba kell kerüljön. Hiszünk benne, és elõbb vagy utóbb minden egyenesbe jön.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!