Mourinho: Túl nagy lett volna a nyomás Mkhitaryannak

A Borussia Dortmund kiválóságának eléggé döcögõsen indult karriere az Old Traffordon, csütörtökön azonban pályára fog lépni a sorsdöntõ Európa-liga csoportmérkõzésen.


José Mourinho megerõsítette, Henrikh Mkhitaryan játszani fog a Feyenoord elleni Európa-liga mérkõzésen, amellyel együtt azt is felfedte, miért hagyta ki az örmény játékost az Arsenal elleni mérkõzésen.

 

A Bundesligában az elõzõ szezon legjobbjának választott játékos csak a legritkább esetekben kerül bevetésre a portugál menedzser csapatában mióta a nyáron Manchesterbe igazolt, és a szombati 1-1-es döntetlennel végzõdõ rangadót is csak szemlélõként követhette.

 

Azonban Mourinho bejelentette, a hét közben számít rá a Feyenoord ellen.

 

"Szombaton közöltem vele, hogy játszani fog a Feyenoord ellen. Minden tõle telhetõt megtesz" - magyarázta újságírói kérdésre.

 

 

"Természetesen egyáltalán nem boldog, de csalódottságát jól használja fel, ugyanis nem panaszkodik, helyette inkább keményen dolgozik és próbál alkalmazkodni."

 

Mourinho véleménye szerint az Ágyúsok elleni hétvégi derbi nem volt megfelelõ terep az örmény válogatott csapatkapitánya számára - ezt pedig személyesen is közölte a játékossal.

 

"Elmondtam neki, 'ez nem a te mérkõzésed', mert nem hiszem, hogy arra lenne szüksége, hogy 10-20 percre csereként beálljon a kispadról" - tette hozzá.

 

"Azt mondtam, 'szerintem neked egy jó mérkõzésre van szükséged, és ha nem is kezdõként, akkor a második félidõre beállva'. Kisebb nyomás és jobb körülmények kellenek neki, hogy megcsillogtathassa képességeit."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!