Mickit lenyûgözte a csapat teljesítménye

Henrikh Mkhitaryan elégedett volt saját maga és a csapat teljesítményével, amelynek köszönhetõen magabiztos gyõzelmet arattak a West Ham ellen, és jutottak a Ligakupa elõdöntõjébe.


Miután a Feyenoord ellen már tündökölt, az örmény válogatott csapatkapitánya egy héten belül másodszor is a kezdõcsapatban találta magát, és az Old Traffordon a Kalapácsosok felett aratott 4-1-es gyõzelem során nyújtott produkcióját a klub szurkolói a Mérkõzés legjobbja díjjal értékelték.

 

A Borussia Dortmundtól nyáron szerzõdtetett középpályás harmadik mérkõzését játszotta kezdõként a Vörös Ördögök színeiben, a hazai közönség pedig hatalmas ovációval köszönte meg teljesítményét, amikor helyére csereként Marcus Rashford állt be. A mérkõzést követõen az MUTV-nek elárulta, összességében elégedett volt saját és csapata teljesítményével is, amelynek köszönhetõen már a januári, Hull City elleni oda-visszavágós elõdöntõkre készülhetnek.

 

"Izgalomba jöttem a csapat és a saját teljesítményem okán" - kezdte.

 

"Jó munkát végeztünk. Minden tõlünk telhetõt megtettünk a mérkõzés megnyeréséért, mert az elõzõ, vasárnapi West Ham-meccs nem igazán sikerült jól számunkra, a gyõzelem elmaradása miatt. De szerintem ezúttal most minden klappolt nálunk, mi pedig nagyon elégedettek vagyunk."

 

A Manchester United hazai kupamérkõzéseire kilátogatók az utóbbi idõben különösen jól szórakoznak, ugyanis 4-4 gólt lõttek a Fenerbahce és a Feyenoord ellen is, emellett pedig a városi rivális Cityt búcsúztatták a Ligakupa elõzõ körében. Mkhitaryan szerint a könyörtelen helyzetkihasználásuk volt ezúttal a kulcsa, hogy Slaven Bilic tanítványai ellen másodszorra már nem ismertek pardont - ennek folytatására pedig a Goodison Parkban is szükségük lesz vasárnap.

 

 

"Az elõzõ mérkõzésen nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket, most viszont igen és ez volt a különbség. Ezúttal még talán kicsit túlzottan nagy erõket is mozgósítottunk ehhez és négy gólt szereztünk. Talán még többet is tudtunk volna lõni, de a végén megálltunk négynél. Így is nagyon jó mérkõzésünk volt, a védekezésbõl támadásba való átlendülésünk pedig tanítanivaló volt. Most azon kell dolgoznunk, hogy a következõ, Everton elleni bajnokira is készen álljunk."

 

A 27 éves szélsõ folyamatosan kísértette a West Ham védelmét, gólt elõkészítve Zlatan Ibrahimovic és Anthony Martial számára is, de õ a csapat összeteljesítményét méltatja és szerinte az az, amire az elõttük álló sûrû ünnepi idõszakban építeni lehet.

 

"Néha egy-egy mérkõzés után fáradtnak érzed magad, de ez egy nagyon jó fáradtság, mert mindent megtettél a pályán és elégedett lehetsz a munkáddal. Szerintem ez egy olyan nap volt, ahol mindenki fáradt és végsõ soron elégedettek lehetünk" - tette hozzá.

 

"Természetesen nagy öröm mérkõzéseket nyerni, mert ilyenkor gyorsabban és jobban regenerálódik az ember, jobb a hangulat az öltözõben, több a viccelõdés, úgyhogy mindig ennek az elõidézése lebeg a szemünk elõtt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!