Mkhitaryan: Ez még csak a kezdet!

Henrikh Mkhitaryan magabiztos, képes õ még többet is nyújtani a Manchester Unitedben, azt követõen, hogy elsõ gólja megszerzésének is köszönhetõen csütörtökön 2-0-ra legyõzték a Zorya Luhanskot az Európa-ligában.


Az örmény középpályás a második félidõ legelején egy félpályás szóló végén szerezte meg manchesteri pályafutása debütáló találatát, amelynek köszönhetõen az ukrán fagyban betudták biztosítani továbbjutásukat a második számú európai kupasorozat tavaszi, kieséses szakaszába.

 

Mkhitaryan teljesítménye elég volt arra, hogy a klub szurkolói a Twitteren az elmúlt négy mérkõzésébõl immáron harmadik alkalommal õt szavazták meg a Mérkõzés legjobbja díjra.

 

Henrikh, aki a Borussia Dortmund színeiben 23 gólt szerzett az elõzõ szezonban mielõtt az Old Traffordra tette volna át székhelyét, kijelentette, minden tõle telhetõt megfog tenni azért, hogy fenntartsa lendületét, ami a jobbnál-jobb produkciók futószalagon való szállítását illeti.

 

"Minden tõlem telhetõt meg fogok tenni" - kezdte a MUTV-nek Odesszában.

 

"Nehéz lesz, de mindig a lehetõ legjobb teljesítményre törekszem, hogy kihozzam magamból a maximumot. Nem számít, hogy mennyi gólt szerzek, a legfontosabb dolog, hogy a csapatot a jó eredmény eléréséhez segítsem."

 

 

"Hogy õszinte legyek, egy kicsit, nem sokkolva voltam, de hosszú idõ telt el azóta, hogy utoljára gólt szereztem, úgyhogy most ez olyan számomra, mintha valami új érzés lenne. Azt tudom, hogy megkaptam a labdát a pálya közepén, elõre indultam, láttam Wayne Rooneyt ahogy helyet csinál nekem, és mivel senkit nem tudtam megjátszani, ezért úgy döntöttem, hogy egy csellel magam oldom meg a helyzetet. Egy-az-egyben kerültem a kapussal szemben majd gólt lõttem."

 

"Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy ma gólt tudtam szerezni, de a legfontosabb dolog a csapat gyõzelme, mert ez egy nagyon fontos mérkõzés volt számunkra. Köszönöm a csapattársaimnak, hogy lehetõséget biztosítottak számomra a gólszerzéshez és újra jó emlékek idézõdhettek fel bennem."

 

Senkit nem ért váratlanul, hogy a Zorya átadta a kezdeményezõ szerepet a Unitednek, de Mkhitaryan szerint a lehetõ legmegfelelõbb pillanatban született meg a gólja.

 

"Nem volt meglepetés számunkra - az elsõ félidõ nehéz volt nekünk, mert sok hiba volt a játékunkban, így nem tudtuk az utolsó passzokat megfelelõen véghez vinni a gólszerzéshez. De a második félidõben gyorsan betaláltam, ez pedig szerintem nagyon nagy segítségünkre volt."

 

Miután az Európa-liga küzdelmei februárig téli álmot alszanak, ezért a Vörös Ördögök most maximálisan az elõttük álló sûrû ünnepi idõszakra koncentrálhatnak a bajnokságban, illetve ott lebeghet szemük elõtt a Hull City elleni Ligakupa elõdöntõ is.

 

"Most a Premier League-re és a kupameccsekre fogunk fókuszálni, de mint tudják, én mindig készen állok hogy játszak és jó teljesítményt nyújtsak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!